Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Lindemann – “Loner”

De 22-jarige Maggie Lindemann heeft al behoorlijk wat metamorfoses ondergaan. Toen ze in 2015 haar nummer “Couple of Kids” uitbracht, bleek er een heus popidool geboren te zijn, maar niets bleek minder waar. Haar reputatie als opkomende popster met cliché liefdesliedjes laat ze tegenwoordig achterwege en maakt plaats voor een goede dosis pop rock. Met haar nieuw materiaal lijkt ze haar echte identiteit te hebben ontdekt, en deze is verre van het meisje dat in 2016 “Pretty Girl” uitbracht. “Knife Under My Pillow” was haar eerste single in 2020, en deed meteen uitkijken naar de rest. In de tussentijd bracht ze nog “GASLIGHT!” en “Sciccorhands” uit, twee nummers die de toon van haar ep meteen hebben gezet, waar we dus geen pop op moeten verwachten. Vandaag brengt ze de laatste single van dit jaar uit, genaamd “Loner”.

Op “Loner” lijkt maddie een pauze te nemen van het geschreeuw en de harde gitaren die op vorige nummers “Scissorhands” en “GASLIGHT!” wel voorkwamen. Het lied neigt eerder terug naar pop te gaan, met een vleugje rock richting het einde, wat voor een mooi evenwicht zorgt. Dat “Loner” iets rustiger is dan zijn voorgangers is niet per se iets negatief, we krijgen namelijk de tedere en gevoelige stem van Maggie beter te horen wat laat zien hoe erg ze vocaal gestegen is. Naarmate het lied vordert, wordt het gitaarwerk steeds harder, een spannende opbouw die zeker in de smaakt valt.

Maggie gaf zelf al aan dat haar nieuwe nummers persoonlijk en kwetsbaar zijn, wat ook hier op valt te horen. Ze is niet terughoudend wanneer het aankomt op onderwerpen zoals angsten en onzekerheden. Nu pakt ze het onderwerp eenzaamheid aan, een thema dat vooral in deze tijden toepasselijk is. Toch brengt ze een inspirerende boodschap waarbij ze zegt dat ze het oké vindt om alleen te zijn. Dit in combinatie met de iets rustigere rockbeats maken van “Loner” een goed nummer. Of het genre rock een fase voor haar is of niet, het bevalt ons enorm en doet in ieder geval al uitkijken naar haar ep!

Haar debuut ep Paranoia wordt op 21 januari 2021 uitgebracht.

Facebook / Instagram / Twitter / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Loner"

Je zal maar het geluk hebben dat je met z’n drietjes fantastisch overeenkomt, en dat je besluit om een band te beginnen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Lindemann - "hostage"

We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar we zijn er quasi zeker van dat de fanbase van Maggie Lindemann uit twee…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.