Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Good Charlotte – “Last December”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Begin jaren 2000 was Good Charlotte een vaste waarde binnen het poppunk genre. Met nummers als “Lifestyles of the Rich & Famous”, “Girls & Boys” en uiteraard “The Anthem” speelden ze in die periode bijvoorbeeld op Pukkelpop in 2005. Weliswaar niet op de legendarische Skate Stage, maar op de grote Main Stage. Normaal waren de mannen van Good Charlotte vorige zomer opnieuw te bewonderen op de Main Stage van Pukkelpop, maar ze moesten hun tour jammer genoeg annuleren door familieomstandigheden. Hun plaatsje werd toen ingenomen door ene Billie Eilish, die op haar manier de festivalwei deed daveren op zondagmiddag met een fantastisch optreden.

Het poppunk genre is aan een ware revival bezig, hoewel het nooit helemaal is weggeweest. Recente voorbeelden hiervan zijn Machine Gun Kelly’s laatste album Tickets to My Downfall en de ep No Pressure, een zijproject van Parker Cannon (zanger van The Story So Far). Het laatste album van Good Charlotte dateert alweer van 2018, dus wie weet komen ze in 2021 met een nieuwe plaat. Het ideale moment dus voor de band om een knaller van een single uit te brengen. Al blijven wij op onze honger zitten.

“Last December” begint met de typerende stem van Joel Madden. Na de ietwat saaie intro wordt er opgebouwd met een powerchord gevolgd door een rake drumfill, de ingrediënten voor een heerlijk refrein! Maar nee. Het klinkt allemaal wat slapjes en futloos. De tweede strofe klinkt hetzelfde, zonder enige vernieuwende sound. De gitaarsolo in de bridge zorgt voor de nodige boost in het nummer, maar net niet voldoende om te spreken van volwaardige nieuwe single. Hopelijk brengt de volgende single (of eventueel het nieuwe album) net dat tikkeltje meer.

 

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years - "Wyatt's Song (Your Name)"

Na “Oldest Daughter” en “Summer Clothes” volgt met “Wyatt’s Song (your Name)” de derde single uit het aankomende album van The Wonder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.