Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Slow Pulp – “Doubt”

© Alexa Viscius

Toen in maart Death Cab For Cutie in de Roma stond, kwam daarbij ook een tof voorprogramma van de band Slow Pulp. Later in de lente mocht die band ook nog op tour met Pixies. In thuisland Amerika is Slow Pulp dus al een echt indiesuccesje, maar verder weg blijft een fanbase uit. Dat kan positief veranderen in aanloop naar hun tweede plaat waar ze met de single “Doubt” al wat meer van laten zien. Frontvrouw Emily Massey heeft een zachte stem, wat maakt dat hun werk vaak de richting opgaat van dreampop à la Men I Trust, maar soms zorgt een grungy ondertoon voor donkerdere indienummers. Ook het nieuwe “Doubt” leunt daarbij aan.

Het nummer wordt overtuigend ingezet met uptempo gitaren en drums die een beetje eigenzinnig klinken. De zang klinkt vervolgens heel nonchalant, waardoor het een postpunkige sfeer krijgt. Het geheel blijft wel vrolijk en de meezingbare ‘dududu’ op het einde van het refrein maakt het ook nog catchy. Doorheen de hele song zingt Emily Massey op een manier die doet blijken alsof het haar allemaal niet veel kan schelen, maar eigenlijk gaat de single over zelftwijfel. Aan dit jeugdige, eenvoudige zomernummertje twijfelen wij nochtans niet.

Yard, het tweede album van Slow Pulp komt uit op 29 september. Om hen live te zien is het uitkijken naar 9 december in Paradiso en 10 december in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
InstagramLiveRecensies

Slow Pulp @ Ancienne Belgique (AB Club): Wegdromen naar de festivalweide

De Amerikaanse indierockband Slow Pulp zakte op deze eerste echte zonnige avond van 2024 af naar de Club van de Ancienne Belgique….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.