Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laetitia Sadier – “Panser l’Inacceptable”

© Marie Merlet

Laetitia Sadier is een Franse singer-songwriter die vooral bekend is als de frontvrouw van Stereolab, de avant-popsensatie die ze in de jaren ’90 samen met de Britse Tim Gane oprichtte. Nadat de band in 2009 een pauze aankondigde, konden we gelukkig genieten van de soloprojecten van de voormalige bandleden. Laetitia Sadier heeft al vier albums uitgebracht onder haar eigen naam, exclusief die onder het pseudoniem Monade. Het was echter al van 2017 geleden dat we iets van haar hadden gehoord. In november 2023 kwam daar verandering in, toen ze haar nieuwe soloalbum Rooting for Love aankondigde en meteen de eerste single “Une Autre Attente” aan de wereld liet horen. Nu heeft ze ook haar tweede single “Panser l’Inacceptable” uitgebracht, die een rustigere kant van Sadier laat zien.

“Panser l’Inacceptable” is een weidse, Franse ballade, maar dan ontdaan van alle dramatiek. Haar stem stroomt als een rivier, terwijl de ritmische gitaar het geheel grondt. Letterlijk betekent ‘panser’ het verbinden van een wond, maar het kan ook verzachten betekenen. De videoclip, die ze samen met cinematograaf Cristopher Thomas Allen maakte, doet ons vermoeden dat het over het herstel van de natuur gaat. Kunnen we nog evenveel genieten van de schoonheid van de natuur in tijden van klimaatopwarming? Sadier brengt dus een weemoedige ode aan de natuur, in het besef dat deze niet voor altijd zal blijven bestaan. Er straalt een sereniteit uit, maar er zit ook iets lichtvoetigs en speels in. Het is geen meezinger en blijft ook minder lang hangen dan een gemiddeld Stereolab-nummer, maar misschien is dat ook niet nodig en moeten we vooral even stilstaan.

We kijken in ieder geval uit naar het volledige album Rooting for Love, dat op 23 februari verschijnt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Deerhoof - Mountain Moves (★★★½): "Ay, it's Deerhoof. Move aside!"

Deerhoof is een in San Francisco gevormd viertal dat al meer dan twintig jaar een patent heeft op snedige, speelse en schijnbaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laetitia Sadier Source Ensemble - "Undying Love For Humanity"

Fans van Stereolab wachten al lang op meer nieuws van de band. Ze zijn als groep al een tijdje niet meer actief,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.