Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VIAL – “apathy”

© Madeline Elli

Het Amerikaanse indiepunktrio VIAL maakt zich op voor de release van haar derde album. Ondertussen gaf de groep al vijf nummers vrij; “apathy” is daar het nieuwste van. Volgens de overlevering leerde de groep elkaar kennen via datingapp Tinder. Sindsdien maken ze scherpe punkdeuntjes met een vaak ironische kwinkslag. Het trio houdt er een regelmatig releaseschema op na, want sinds 2019 gaven ze al twee langspelers uit. Het vertrek van stichtend lid Kate Kanfield in 2022 was een tegenslag die de groep ondertussen verteerd lijkt te hebben. Dat burnout er heel binnenkort aankomt, lijkt ons daar het bewijs van.

Waar de vorige singles worden gekenmerkt door een ironische nonchalance, heeft “apathy” toch vooral een donkerder kantje. De single volgt qua thematiek perfect de rode draad die doorheen het aankomende album loopt, namelijk een algemene ontevredenheid met de manier waarop het leven loopt. Nadat het er op de vorige singles qua geluid net iets luchtiger aan toe ging, met het ska-achtige “just fine” als frappantste voorbeeld, gaat de groep er nu met de grove borstel door. Zoals de titel al doet vermoeden, wil VIAL op dit nieuwe nummer vooral even niets meer voelen. Die wens wordt in de single vooral vertaald in rauwe, scheurende gitaren die de hoofdrol spelen. Het resultaat is een vlammend en aanstekelijk stukje rock-‘n-roll dat zich ergens tussen de genres van powerpop en grunge bevindt.

burnout verschijnt op 29 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GØGGS - "Glendale Junkyard"

Eind september vorig jaar maakten we bekend dat onze goeie vriend Ty Segall een nieuw project op poten zet met Ex-Cult’s Chris Shaw en Charles Moothart (die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.