Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle House of Protection – “It’s Supposed to Hurt”

©Wrenne Evans

Voor één keer sloeg in oktober 2022 niet de muziek in als een bom, maar het nieuws dat Aric Improta en Stephen “Stevis” Harrison Fever 333 hadden verlaten. Spanningen in de band en creatieve meningsverschillen, zoals ze dat dan noemen, lagen aan de basis van de split. Zanger Jason butler liet er geen gras over groeien en stond vorig jaar al met een compleet nieuwe versie van Fever 333 op de Europese festivals. Improta en Harrison beloofden bij de split al dat ze graag verder zouden willen samenwerken. En vandaag krijgen we daar het eerste proevertje voorgeschoteld.

“It’s Supposed to Hurt” klinkt vanaf de eerste tonen als herkenbare chaos. Dezelfde chaos die Fever 333 zo herkenbaar maakt. De debuutsingle is de eerste song die het duo samen schreef. Gooi wat punk, elektronische elementen en groovy hardcore in de mixer en dit is wat je krijgt. De dreiging aan het begin ontwikkelt zich langzaamaan tot een borrelende hete brij. Het refrein ontploft niet geheel onverwacht. De stevige break aan het einde zagen we ook van mijlen ver aankomen. De twee muzikanten hebben de kans laten liggen om zichzelf echt opnieuw uit te vinden. Een gebrek aan energie heeft dit nummer echter absoluut niet, een overdosis originaliteit jammer genoeg ook niet. “It’s Supposed to Hurt” klinkt als een flauw afkooksel van Fever 333.

We zijn alleszins wel benieuwd wat dit live gaat geven. Want laat ons eerlijk zijn; voor dit soort muziek live tot zijn recht te laten komen heb je een kamikazepiloot zoals Jason Butler of Keith Flint nodig. Tourdata of een album zijn er op dit moment nog niet aangekondigd.

Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "READY ROCK"

FEVER 333 2.0 heeft de arena betreden en is al goed ingespeeld na hun debuut vorig jaar met “$wing“. De rock- en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari - "Losing My Grip"

Enter Shikari en collaboraties, het is duidelijk een goed huwelijk. Met onder andere Wargasm, You Me At Six en Blackout Problems wisten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.