Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Font – “Hey Kekulé”

© Rosie Clements

Font is een vijfkoppige band uit Austin, Texas, waarvan je onmiddellijk voelt dat die wel eens groot zou kunnen worden. In 2022 bracht Font al de single “Sentence I” uit en dat nummer lijkt wel een tweelingbroertje van “Cousins” van Vampire Weekend. Dezelfde gitaaraanslag, vrijwel identiek drumpatroon en bijna een gelijke zanglijn, maar Font maakt er toch gewoon een totaal nieuw, cool nummer mee. In 2023 gaven de Texanen de single “It” vrij en die schijf is totaal anders! “It” is een harde song die het midden zoekt en vindt tussen Goose en Front 242. Ondertussen zijn we weer een jaar verder en Font brengt zijn nieuwe single “Hey Kekulé” uit. En de nieuwe worp is alweer iets totaal anders geworden.

“Hey Kekulé” gaat over een Duitse professor chemie die een leerstoel had aan de universiteit van Gent. August Kekulé bedacht de structuurformule van benzeen en vond ergens dat dit allemaal leek op een slang die in haar eigen staart beet. We voelen niet de drang om dit te begrijpen en verwijzen u graag door naar gespecialiseerde websites. Klaar. Thom Waddill vond het gewoon goed klinken en componeerde er daarom gewoon een song over. Meer moeten we er niet achter zoeken dus. “Hey Kekulé” begint heel nerveus met een stresserend synthgeluid en enkele vette slagen op de piano. En dan begint de drumpartij en voel je echt de drang om lijf en leden rond te zwieren. Het lijkt fel op het gevoel dat je krijgt wanneer je “Rose Rouge” of “So Flute” van St Germain uit de boxen hoort schallen. Waddill klinkt als een losgelslagen, jonge David Byrne met een lekker melodieuze zanglijn. Na een dikke twee minuten verglijdt de song in complete chaos en lijkt het alsof alle instrumenten moeten kapot gegooid worden. Die consternatie houdt dan plotseling op waarop de band opnieuw het heel dansbare refrein inzet. Kort samengevat: Font bracht al twee coole singles uit, maar “Hey Kekulé” is ronduit fantastisch op alle mogelijke manieren!

Op 12 juli brengt Font zijn eerste album Strange Burden uit. In zijn thuisland staat de band geboekt voor een heleboel optredens in het voorprogramma van Yard Act.

Instagram / X (Twitter) / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Font - "Natalie's Song"

Van sommige bands hoor je gewoon na een minuutje dat ze goed op weg zijn om heel veel succes te hebben. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.