Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT – “Aw, Shoot!”

© CPU – Mathias Verschueren

Dat CMAT graag eens botst met het conventionele is nogal een understatement. De Ierse countrykoning heeft er immers haar missie van gemaakt om zich ver weg van de clichés te bewegen en gewoon honderd procent zichzelf te zijn. Zelfspot en humor spelen vooral in haar liveshows een grote rol, al durft CMAT in haar nummers wel iets dieper te snijden en taboes te bespreken waar niemand zo snel over durft te zingen. De vloek van de moeilijke tweede schudde ze in oktober alvast van haar af met het steengoede Crazymad, For Me en dat album kwam ze recent nog voorstellen in een uitverkochte Botanique. Ondanks haar drukke schema heeft CMAT tijd gevonden om al aan een vervolgstuk te schrijven. Als tussendoortje stuurt ze vandaag “Aw, Shoot!” de wereld in, een naar eigen zeggen ‘sad country song of a woman’.

De nieuwe CMAT is op heel wat vlakken straffe kost. In de eerste plaats slaagt ze er op “Aw, Shoot!” namelijk in haar eigen sound nog eens verder uit te diepen en in de tweede plaats doet ze dat met een grandeur die je niet vaak meer tegenkomt in de hedendaagse popmuziek. De Ierse, gezegend met een oh zo warm stemkleur, bezingt een allesbehalve evident onderwerp, maar verliest zich niet in het zwartgallige. Het refrein zet de zintuigen definitief op scherp en blijft dankzij een goeie constructie belachelijk snel hangen. Het is allemaal zeer uitgewogen en dat maakt “Aw, Shoot” tot een nummer dat niet snel in verveling valt. IJzersterk en urgent!

Voorlopig is er nog geen nieuwe Belgische datum aangekondigd, maar op zaterdag 8 juni staat ze in elk geval op Best Kept Secret in Hilvarenbeek.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2068 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
LiveRecensies

CMAT @ Botanique (Orangerie): Popkoningin met een chaotisch feesthoedje

Met twee uitstekende albums onder de arm, waaronder de recentste Crazymad, For Me, en een nominatie voor zowel de BBC Sound of 2024 als…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.