Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Remi Wolf – “Toro” & “Alone In Miami”

© CPU – Cédric Depraetere

Het wordt hoog tijd dat Remi Wolf ook bij het grote publiek doorbreekt. De Amerikaanse zangeres mocht al tal van mooie voorprogramma’s verzorgen, zoals onder andere voor Red Hot Chili Peppers, maar toen ze twee edities geleden op Pukkelpop stond, bleef de Marquee toch vooral pijnlijk leeg. Jammer, want debuutplaat Juno mocht er zeker zijn. Nu staan de sterren echter opnieuw juist voor de 28-jarige zangeres, want sinds deze week is ze samen met Olivia Rodrigo op Europese veroveringstocht, met aan het einde van die tour ook de release van haar tweede langspeler Big Ideas. Daaruit kregen we met “Cinderella” al een fantastisch zomerse single te horen, nu volgen met “Toro” en “Alone In Miami” twee wat meer uiteenlopende nummers.

Het zal misschien niet de bedoeling zijn, maar de singles voelen wel aan alsof ze elkaars A- en B-kantje zijn. “Toro” is bijgevolg de meest hitgevoelige van de twee, want het nummer wordt gedragen door een flinke groove en heel wat muzikale zonnestraaltjes. Het is een mix van diepe baslijnen, funky gitaarflarden en heel wat elektronische extraatjes die Remi Wolf ondersteunen, terwijl de zangeres zelf het soulvolle randje in haar poppy stemgeluid blijft opzoeken. Op die manier stijgt de temperatuur zienderogen en ligt “Toro” dus in het verlengde van het plezante “Cinderella”. Opnieuw een soort je-m’em-foutistische single die het beste doet vermoeden voor Big Ideas.

“Alone In Miami” neemt dan weer wat gas terug en laat zelfs ietwat melancholische invloeden toe in het poppy geheel. Zodoende kan je het nummer een beetje vergelijken met de stijl van Oliver Tree, althans in combinatie met het meer monotone stemgeluid dat Wolf hier tentoonspreidt. Geleidelijk aan kruipt er wel een soort catchy addertje door het geheel, zeker doordat de zangeres steeds meer begint uit te halen terwijl ze de tracktitel blijft herhalen. Op zich is “Alone In Miami” dus het minst toegankelijke nummer van de twee, al is het net doordat de Amerikaanse hier iets doet dat ze nog niet zo vaak deed, dat ook deze single wel in de smaak valt.

Big Ideas verschijnt op 12 juli. Op 21 en 22 mei verzorgt Remi Wolf het voorprogramma van Olivia Rodrigo in het Sportpaleis, op 24 en 25 mei in de Ziggo Dome.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2238 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Remi Wolf - "Motorcycle"

Remi Wolf zit al enkele jaren op onze radar dankzij nummers als “Disco Wolf” en “Sexy Villain“, die ze in 2020 en…
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Sportpaleis: Paarse glitter en gebroken harten glamour

Het anders zo kille Sportpaleis werd gisteren eventjes omgetoverd tot de grootste meisjesslaapkamer van het land. Een koortsdroom van paarse glitter, rondslingerende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Remi Wolf - "Cinderella"

De echte grote doorbraak bleef op het Europese vasteland redelijk uit, maar in haar thuisland de Verenigde Staten is Remi Wolf toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.