Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou – “Lobster Telephone”

Ondanks dat Peggy Gou al enige tijd bezig is, is haar populariteit pas recentelijk helemaal ontploft. In de nasleep van hitjes als “Starry Night” en “I Go”, verscheen daar vorig jaar plots “(It Goes Like) Nanana“. En de zomerhit van het jaar was een feit. Die hitsingle zal, overigens net als opvolgers “I Believe In Love Again” (feat. Lenny Kravitz) en “1+1=11” deel uitmaken van het debuutalbum van de Zuid-Koreaanse dj en producer. I Hear You verschijnt al binnen afzienbare tijd, maar komt zo dus wel net op tijd voor de zomer. En maar goed ook, want ook deze nieuwe “Lobster Telephone” heeft het potentieel om het tot een zomerhit te schoppen.

‘Is de zomer al in het land?’ was de vraag die we ons stelden bij de release van Peggy Gous vorige single, en die vraag weerklinkt bij deze nieuwste creatie nog net een tikkeltje harder. De elementen die de Zuid-Koreaanse in haar muziek verwerkt, zitten dankzij het succes van “(It Goes Like) Nanana” zo hard ingebakken in je auditieve geheugen, dat ook deze “Lobster Telephone” binnen de kortste keren ongelooflijk herkenbaar in het gehoor ligt. Een groovy beat zet de toon, een opzwepende twinkel is al snel de finishing touch. De dansvloer ziet met andere woorden zowel sterretjes als alle kleuren van de regenboog, al krijgt het door de Koreaanse zang van Peggy Gou zelf allemaal een zwoeler en donkerder randje.

Het is daarnaast wel wat jammer dat deze single zo hard gelijkt op die hit van vorige zomer, want zo zou je kunnen zeggen dat de eigenheid van Peggy Gou meteen ook voor een soort gebrek aan creativiteit begint te leiden. Zeker omdat ook de vorige creatie wel in dit laantje lag. Dat neemt echter niet weg dat “Lobster Telephone” alles heeft om het te schoppen tot een hit, daar alle elementen voor een stralende zomer aanwezig zijn. Nu de effectieve zon nog, en dan zijn we helemaal vertrokken.

I Hear You verschijnt op 7 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2238 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
LiveRecensies

Lowlands 2024 (Festivaldag 1): Lage landen, hoge kwaliteit

Sinds 1993 verrijst er elk jaar aan het einde van de zomer in de velden van Biddinghuizen een heus festivaldorp op. Wat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peggy Gou - I Hear You (★★★½): Tussen de sterren

‘Na-na-na-na-na / Na-na-na-na-na’; de kans dat je het zinnetje meteen meezong in je hoofd op de tonen van “(It Goes Like) Nanana”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peggy Gou - "1+1=11"

Is de zomer al in het land? Nog niet helemaal, maar Peggy Gou brengt wel het zonnetje door je speakers. Dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.