Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowl – “Fresh New Life”

Bowl is een kwintet uit Utrecht dat, muzikaal dan toch, een heel grillig pad aan het bewandelen is. De noorderburen maken heel atonale, ontregelende puzzels muziek waarvan steeds een aantal stukjes blijken te ontbreken. Het straffe is dat het vijftal dan gewoon zelf zoekplaatjes uit de kokers tovert die beter blijken te zijn dan wat er origineel op de puzzeldoos stond afgebeeld. In 2023 bracht de band het debuutalbum Sweet Caffeine uit, een plaat die tjokvol maffe muziek staat die legenden als Don Van Vliet, Beck, Syd Barrett of Dean en Gene Ween ook hadden kunnen schrijven. Hiermee bedoelen we dat Bowl muziek maakt die enkel de beste artiesten uit hun pen en instrumenten kunnen goochelen.

“Fresh New Life” is de nieuwe single van Bowl en ook dit nummer blinkt weer uit in onvoorspelbaarheid en wispelturige bokkensprongen. Op de verse worp kleurt de band niet buiten de lijntjes, meer zelfs, er is gewoon geen canvas om het muziekstuk in te kleuren. Het lijkt wel alsof er tonen en galmen uit de lucht worden geplukt en chirurgisch aan elkaar worden geplakt. “Fresh New Life” is een compositie met meerdere gitaarpartijen en straffe ritmewissels. Voor de prijs van één song schenkt Bowl de luisteraar met gemak drie of vier verschillende eclectische songs. Dit is waarlijk een opus dat niet op tien minuten in elkaar werd geknutseld. Zanger Vos zingt dat hij zijn schizofrenie en psychotische gelaagdheid heeft aanvaard. We accepteren deze pas ontdekte zelfkennis in de song en blijven heerlijk verweesd achter na elke luisterbeurt. “Fresh New Life” is een Kunstwerk met grote K. Knap, ook met grote K!

Check zeker de sociale media van de band om netjes op de hoogte te blijven van toekomstige optredens.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowl - "Big Burden Agency"

Bowl, het vijftal uit Utrecht, maakt zotte muziek. Getuige daarvan is ongetwijfeld het debuutalbum Sweet Caffeine dat in 2023 werd uitgebracht. De lp…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.