Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Amyl and The Sniffers – “U Should Not Be Doing That” & “Facts”

© CPU – Senne Houben

Punk en Australië; het blijft een match made in heaven. Amyl and The Sniffers heeft zich doorheen de jaren steeds meer weten te ontpoppen tot het ultieme bewijs van die stelling, met als recentste wapenfeit Comfort To Me. Met die plaat trok de band jarenlang de wereld rond, om uiteindelijk ook ettelijke keren een Belgisch (festival)podium te slopen. Dat ze daarin bewees dat het allemaal zo nauw niet komt, maakt het viertal eigenlijk alleen maar aimabeler. De pit opentrekken en gewoon gaan, dat is het allerbelangrijkste. Dat Amy Taylor en haar gevolg tussen al dat touren door de tijd vonden om aan nieuwe materiaal te werken, hadden we niet meteen zien aankomen. Maar kijk, een volgende plaat lijkt ingeblikt, want met “U Should Not Be Doing That” en “Facts” krijgen we vandaag zowaar twee streepjes nieuwe muziek.

En als het alweer drie jaar geleden is sinds een band iets nieuws uitbracht, dan is het toch vooral uitkijken naar welke evolutie in sound er hoorbaar is. Bij Amyl and The Sniffers heeft zich dat vertaald in een zekere groove, althans in “U Should Not Be Doing That”. Het tempo ligt in die single redelijk traag, daar het gedragen wordt door een coole baslijn en een begeleidende drumbeat. Op muzikaal vlak zet dat een sfeer die een coolheid uitstraalt, maar het is Taylor die het plaatje helemaal afmaakt. Tegen het einde volgt er nog een ietwat psychedelisch intermezzootje, wat nog een extra dimensie aan “U Should Not Be Doing That”. Toch moet gezegd dat de single niet de intensiteit herbergt waar we op gehoopt hadden. Misschien dus niet de knaller door de grote poort die we hadden verwacht, maar langs de andere kant wel een interessante terugkeer.

Het is daarom te hopen dat Amyl and The Sniffers “Facts” niet stiefmoederlijk behandelt als B-kantje, want daarin komt de band wel vlammend zoals gewoonlijk uit de hoek. Dat het nummer de drie minuten niet haalt, zegt eigenlijk al meer dan genoeg; het tempo ligt lekker hoog, de riffs vliegen in het rond en Amy Taylor ontbindt op haar fantastisch nonchalante manier haar duivels. De Australische roept er weliswaar wat cringe lyrics op los, waarna het volkse, tot een moshpit uitnodigende refrein wordt opgevolgd door een heerlijke gitaarsolo die de elektriciteit in de lucht live alleen nog maar meer zal aanwakkeren. “Facts” is in zekere zin dus wat minder verrassend qua sound, maar toch voelt het niet als iets wat Amyl and The Sniffers al eerder maakte.

Op 9 juni staat Amyl and The Sniffers op Best Kept Secret.

FacebookInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2238 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amyl and The Sniffers - "Chewing Gum"

Er hing al een tijdje heel veel in de lucht rond Amyl and The Sniffers. De Australische punkband kondigde zo bijvoorbeeld al…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 3): Stem kwijt

De laatste dag van Best Kept Secret bood zich aan als een zonnige dag en dat was al snel genieten geblazen. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.