Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Footballhead – “Your Ghost”

© Snow Reyes/Julio Reyes

Footballhead bracht enkele maanden geleden zijn eerste lp Overthinking Everything uit. Het betekent blijkbaar niet dat de band rond oprichter Ryan Nolen nu even op de rem gaat staan. De eerste plaat telt dertien nummers en klokt net niet af op een half uur muziek. Footballhead maakt steeds toffe rockdeuntjes die niet lang duren, maar die toch lekker tussen de oren blijven steken.

“Your Ghost” is dus alweer een nieuwe single van de band uit Chicago en de ingrediënten en het recept zijn toch een beetje veranderd. De eerste seconden lijkt het alsof de gitaren nog moeten gestemd worden. Enkele tikken op de hi-hat, en we zijn onderweg voor een typische Amerikaanse muziektrip van drie minuten. We hebben de songs van Footballhead ooit college rock genoemd en we blijven op zich wel bij dat standpunt, al heeft nieuwe nummer wel meer laagjes dan de songs die op het eerste album te horen zijn. Het klinkt meer als Foo Fighters en dat gaat de band zeker goed af. Er zit deze keer een gitaarsolo in verweven en de drumpartij springt ook meer uit het geheel. We horen een zekere evolutie en groei in de muziek van de band, die toch iets complexer is geworden. Heel eenvoudig gesteld: tof en degelijk rocknummer.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Footballhead - "Before I Die"

Nog maar in maart van dit jaar, bracht Footballhead hun debuutalbum Overthinking Everything uit, maar de band uit Chicago blijft ons op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Footballhead - "Overthinking Everything"

Ryan Nolen, de bezieler van Footballhead, heeft een band samengesteld die er samen voor zorgt dat binnenkort zijn eerste lp Overthinking Everything het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Footballhead - "Like A Blister"

Footballhead is een jonge band uit Chicago rond spilfiguur Ryan Nolen. De groep bracht reeds de ep Kitchen Fly uit in 2022….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.