Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle By Night – “Oog Om Oog” (feat. Spinvis)

© CPU – Leni Sonck

De Nederlandse groep Jungle By Night heeft zich als liveband de afgelopen jaren ontpopt tot garantie op een geslaagd dansfeest. Waar het publiek niet kan stilzitten tijdens de concerten, kan het funky collectief dat niet in de studio. Nog geen twee maanden geleden bracht de band met Tone Melisse een gloednieuwe, serene ep uit en met Synergy belooft ze in september nu ook een volledig album. Met zeven creatieve breinen bij elkaar hebben ze aan inspiratie klaarblijkelijk geen gebrek, maar toch mocht voor hun eerste single “Oog Om Oog” een achtste naam de zang voor zich nemen. En dat is op z’n minst een opvallende: de magische Spinvis mocht zijn eigenzinnige poëzie voor de gelegenheid op hun opzwepende klanken zetten. Hoewel, opvallend? Na een interessante samenwerking met Ploegendienst vorige week schrikken we van niet veel meer als het op zijprojectjes van Erik de Jong aankomt.

Ook de handdruk tussen Jungle By Night en Spinvis blijkt nu een terechte geweest te zijn: het resultaat is een leuk nummer waar beiden gewoon doen waar ze goed in zijn. De instrumentatie is zomers, speels en vooral heel groovy. De tekst is levendig, ongrijpbaar en blijft toch hangen. Het nummer werd tijdens de productie laagje per laagje opgenomen en dat valt tijdens een eerste luisterbeurt misschien niet allemaal meteen op, maar uiteindelijk vormen ze wel een funky geheel. Het doet ons hopen dat het niet bij deze ene samenwerking is gebleven en er meer nummers van deze twee samen liggen te pruttelen.

Synergy verschijnt op 13 september. Op 1 december stelt Jungle By Night de plaat voor in De Roma.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ploegendienst - "Interessant" (feat. Spinvis)

Na “De kunst van animositeit” zet Ploegendienst de koers voort naar hun nieuwe album DSM-5. Deze keer gingen de Nederpunkers een samenwerking…
LiveRecensies

Little Waves @ C-Mine: Alternatieve roadtrip doorheen het muzieklandschap

De laatste jaren is Little Waves steeds meer een gevestigde naam geworden in het festivalvoorjaar. Het alternatieve ontdekkingsfestival vindt al sinds zijn…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.