Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single True North – “Those Were The Days”

© Alana Sitara

‘Een band klein genoeg dat ze nog op elke reactie onder haar posts kan antwoorden’, zo doet True North een poging om haar aanhang geëngageerd te houden op sociale media. De kans dat je al van het mannelijke vijftal uit Los Angeles hoorde, is inderdaad niet heel groot, hoewel ze al sinds 2016 actief is. Wanneer je haar Googlet valt er bitter weinig over de groep te ontdekken. Zelf zit ze daar echter niet zo mee; ‘The boy band nobody asked for’, lezen we in de Instagrambio. Op die app vergelijkt True North zichzelf weleens met bands als Bring Me The Horizon en Bad Omens om haar poppunk- en alternatieve rocksongs te promoten. In recente singles als “Nightmare” en “Somewhere New” kunnen we dat enigszins wel zien, maar het verse “Those Were The Days” klinkt verre van gelijkaardig.

De sound neigt namelijk meer naar indiepop of alternatieve poprock. Daarom zouden we dit nummer zelf eerder in de categorie van Why Don’t We, The Vamps, 5 Seconds of Summer en consorten plaatsen. Zowel vocaal als instrumentaal is “Those Were The Days” niet echt verschillend van wat we jaren geleden al bij de genoemde tegenhangers hoorden. Resultaat is dat het voor weinig woorden vatbaar is, aangezien er niet veel is om als opmerkelijk te beschouwen. Niks aan de sound is innovatief of uniek, want die klinkt nogal conventioneel en mainstream. Al is het net dat die ervoor zou kunnen zorgen dat het goede punten scoort bij de horde tienermeisjes die zich op het internet verzamelt om te zwijmelen over boybands. Toch gaat onze aandacht vooral naar de laatste halve minuut, waarin het geheel iets gepeperder wordt. Zowel de drumpartij als gitaarriffs nemen toe in volume en energie en ook vocaal wordt een effort gedaan om terug te keren naar dat element van poppunk, al is dat niet zeer omvangrijk. Onder de Californische zon moet True North haar grootste inspiratie voor het schijfje gevonden hebben, want het is wel lekker zomers. Het is er zo eentje dat prima zachtjes op de achtergrond kan spelen terwijl we op weg zijn naar onze vakantiebestemming, met het dakraam van de auto volledig open zodat een bescheiden briesje door onze haren waait. Kortom: erg onder de indruk van de song zijn we niet, maar het als ‘slecht’ bestempelen zou overdreven zijn. Met de juiste, lichtzinnige mindset kunnen we er misschien zelfs van genieten.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “Clean Getaway”

Hoewel de Amerikaanse singer-songwriter Caroline Spence normaal gesproken veel van haar tijd op de weg doorbrengt – een levensstijl die niet veel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.