Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three – “Love Changes Everything II”

Warren Ellis was een hele tijd bezet vanwege coproducties met Nick Cave en blijkbaar heeft hij zich nog wat laten afleiden door een fotobewerkingsprogramma uit 2005, want zelden zagen wij zo’n brak gemaakte cover als deze. De andere leden van Dirty Three, Mick Turner en Jim White, hadden ook genoeg om handen, met soloalbums en onder andere features van de beiden op het gezamenlijke album van Courtney Barnett en Kurt Vile. Het lijkt alsof ze alle drie bewust de samenwerkingen blijven uitzoeken. Dat is natuurlijk erg boeiend, maar daardoor moesten wij twaalf jaar wachten op nieuw werk van het Australische trio. Gelukkig is er nu een elfde album klaar, dat Love Changes Everything heet, zes tracks bevat en op 28 juni uitkomt via Stranger Than Paradise Records.

We hoorden reeds een eerste single “Love Changes Everything I“, waarvan de titel al even opwindend is als het grafisch design. Gelukkig viel dat nummer reuze mee en bleef het in de stijl die je van de Three kan verwachten. Echte songs maken de drie in deze opstelling echter niet. Het is postrock met noise- en folkinvloeden, maar de output is erg rauw en vooral op gevoel gericht. Het eerste nummer steunde meer op de gitaar en was iets wilder, terwijl het nieuwe “Love changes everything II” het bij zachte pianodrones houdt. Het is een bijzonder melancholisch nummer en dat maakt het juist zo mooi. De piano blijft onvermoeid aanwezig, terwijl drums en gitaar accenten leveren, soms aangevuld met surreële soundscapes voor maximale bevreemding. Eventuele twijfels over het hedendaagse kunnen van Dirty Three zijn na zes minuten volledig weggeëbd!

In afwachting van de release treedt Dirty Three voorlopig enkel op in Australië. Warren Ellis kan je binnenkort wel aan het werk zien met zijn andere band, Nick Cave & The Bad Seeds. Deze staat op 30 en 31 oktober in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

179 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Frogs"

Twee jaar terug gaf Nick Cave & The Bad Seeds een onvergetelijk concert in de gietende regen op TW Classic en later…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three - "Love Changes Everything I"

Het heeft lang geduurd, maar Dirty Three komt na twaalf jaar eindelijk weer met een nieuw album op de proppen. Love Changes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.