Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI – “Honeycrash”

© CPU – Leni Sonck

Toen toetseniste Sasami Ashworth in 2018 de Amerikaanse rockband Cherry Glazerr verliet, had de muzikante een duidelijk plan voor ogen. Een jaar later verscheen haar debuutplaat als SASAMI en daarmee was haar solocarrière al gauw gelanceerd. Een bijzonder fijn tweede album in de vorm van Squeeze en tournees met Mitski en Soccer Mommy brachten de Amerikaanse ook naar de andere kant van de Atlantische oceaan. Onlangs mocht SASAMI vijf kaarsjes uitblazen en daarmee leek ook wel een teken gegeven dat een nieuw hoofdstuk om de hoek ligt. “Honeycrash” is het eerste nieuwe materiaal in twee jaar van de artieste.

We waren bijna vergeten hoe explosief SASAMI zich kon opstellen, maar gelukkig vormt “Honeycrash” een zeer welgekomen herinnering daaraan. Aanvankelijk gaat het nummer vrij kalm van start, maar onder het oppervlak borrelt duidelijk een passionele compositie waarvan de volumeknop even later helemaal opengegooid wordt. De Amerikaanse brengt op bijzonder bevlogen manier een liefdesverhaal met de nodige dramatiek, maar voegt daar enkele hedendaagse inzichten aan toe die de weegschaal een beetje meer in balans brengen. De instrumenten winnen het regelmatig van de zanglijn en daardoor krijgt de hartstocht een chaotische bijklank. ‘Even in your darkest hour / Even when the heart is cracked / Honey, crash into me’, klinkt het zonder opvallend cliché over te komen en daarmee heeft SASAMI een zeer fijn, krachtige single te pakken.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

683 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mitski @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): TikTok-meisjes in de echte wereld

Mitski: je had er tot op de dag van vandaag misschien nog nooit van gehoord. Hoewel de Japans-Amerikaanse tegenwoordig populairder is dan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SASAMI - Squeeze (★★★½): Een verrassend emotioneel verhaal

Sasami Ashworth liet haar jaren bij Cherry Glazerr achter zich in 2018 om zich volledig op haar eigen project SASAMI te richten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SASAMI - "Call Me Home"

Als de naam SASAMI niet meteen een belletje ergens in je achterhoofd doet rinkelen, dan is het hoog tijd om daar verandering…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.