Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Zachte Landing”

© CPU – Chris Stessens

Het duurt nog even, maar in oktober brengt MEROL haar tweede langspeler Naar De Haaien & Weer Terug uit. Van dit album maakten we al kennis met singles “LESGOOOO” en “Chocoladefontein”, die allebei uitermate geschikt zijn om op te dansen. Dat is maar goed ook, want volgende week staat de zangeres op het hoofdpodium van Best Kept Secret. Daar zal ze ook haar nieuwste nummer “Zachte Landing” ten gehore brengen, dat net als de voorgaande singles de potentie heeft het erg goed te doen op de dansvloer.

Met de eerste tonen wordt de donkere sfeer al meteen gezet. Een stevige beat wordt omlijst door lage synthesizers, die prominent aanwezig zijn. De stem van de zangeres klinkt serieus, wat na het horen van de tekst, waarin ze zingt over vallen en weer opstaan, een bewuste keuze lijkt te zijn. De productie is erg strak en bouwt subtiel op naar het einde, waarin als hoogtepunt de synthesizers steeds uitbundiger worden. Na het horen van “Zachte Landing” is het bijna jammer dat het nieuwe werk van MEROL niet meteen in de concertzalen te horen zal zijn, want daar lijkt het precies voor gemaakt te zijn. Dat neemt niet weg dat het publiek op de festivalweides waarschijnlijk ook omver zal worden geblazen.

Op 4 oktober komt Naar De Haaien & Weer Terug uit. De release zal gevierd worden met een clubtour, waarbij de artieste langs verschillende Nederlandse podia gaat. De tour start op 1 november in Tivoli in Utrecht en eindigt op 13 december in Paradiso Amsterdam. In België staat ze op 15 november in de Lotto Arena. Alle tourdata zijn de vinden op de website.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "Chocoladefontein"

“LESGOOOO” riep MEROL een maandje geleden toen ze haar nieuwe hoofdstuk op gang trapte. Het harde clubnummer is de eerste single van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.