Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf – “Somebody Without U”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Oscar and the Wolf wist een tiental jaar terug met zijn eerste langspeler een mooie indruk na te laten. De muziek was dromerig, melancholisch, betoverend en surreëel en kreeg bovendien ook heel wat airplay. Het muziekproject van Max Colombie was al snel terug te vinden op diverse podia en zo groeide Oscar and the Wolf uit tot een sterke live act. Afgelopen zomer werd die sterke live-reputatie op Rock Werchter nog maar eens bevestigt, ondanks dat de muziek van Colombie intussen meer en meer neigt naar electropop met een filtertje over de zanglijn. Het magische en zweverige is op nummers als “Warrior” en het recente “Angel Face” wat verder te zoeken, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen publiek meer is voor de muziek van Oscar and the Wolf.

“Somebody Without You” is een breakupsong, waarop de artiest zich afvraagt wie hij is nu hij niet meer samen is met zijn ex-geliefde. Colombie reflecteert over zijn verslaving aan die persoon, wat naadloos lijkt over te gaan in andere verslavingen. Een mooie inhoud die gebracht wordt met uptempo muziek en een blitse uitstraling. Het tintelende geluid aan het begin van “Somebody Without You” lijkt een beetje op een snellere versie van de intro van Oscar and the Wolfs vorige single en ook voor de rest van het lied heeft deze single muzikaal weinig nieuws met zich mee te brengen. De trend van de eerder doordeweekse electropop wordt dus verder gezet, maar dat neemt niet weg dat “Somebody Without You” geen catchy song is die een euforisch gevoel overbrengt.

Wie Oscar and the Wolf deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op 20 juli op het Beach Festival, op 3 augustus op Suikerrock en op 11 augustus op de Lokerse Feesten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1241 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Oh Boy"

Oscar and the Wolf maakte eerder dit jaar met “Angel Face” een aardige comeback. De betoverende, dromerige indiepopmuziek waarmee de muzikant jaren…
LiveRecensies

Dour (Festivaldag 5): Op de DOUREUH buiten

Dag vijf van Dour en dan is het niet onlogisch dat de tank van het gros van de bezoekers leeg is. Tienduizenden…
InstagramLiveRecensies

Beach Festival Nieuwpoort 2024 (Festivaldag 2): Dansen bij zonsondergang

Vrijdag ging het Beach Festival in Nieuwpoort van start met enkele leuke optredens van Fantastic Negrito, Seasick Steve en Sting. Ook voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.