Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DAAN – “Dumb”

© CPU – Cédric Depraetere

Als ‘DAAN’ heeft meneer Stuyven er dit jaar een kwarteeuw carrière op zitten, al is hij uiteraard al langer een onderdeel van de Belgische muziekwereld. Nog geen twee jaar geleden bracht hij The Ride uit, wat na zes jaar zonder nieuw materiaal in de smaak viel. Vorig jaar viel zijn deelname aan Liefde voor Muziek niet te negeren (‘Mete-joo-oo-oor’) en vandaag lanceert hij de eerste single richting zijn volgende langspeler.

“Dumb” begint met vrij zware synths, maar krijgt al snel gezelschap van meer genuanceerde tonen die uit gitaar en drums worden voortgebracht. Er wordt met Daans stem op de voorgrond een gedegen tempo in het nummer gebracht, waarbij amper tot niet buiten de lijntjes wordt gekleurd. Pas in de laatste seconden wordt heel even de tensie opgebouwd, al leidt die niet tot een ontploffing waarop we zaten te hopen. Dat “Dumb” geen even sterke eerste single is zoals “Western” dat twee jaar geleden was, is enerzijds begrijpbaar maar toch ook wat jammer. DAAN zou echter DAAN niet zijn zonder richting dat nieuwe album nog verrassend uit de hoek te komen.

De negende studioplaat van DAAN verschijnt in oktober.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

69 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Tura nodigt uit @ Sportpaleis: Kroon op het werk van De Keizer

Een monument. Een legende. Will Tura heeft tijdens zijn carrière heel wat bijnamen gekregen, maar ‘De Keizer Van Het Vlaamse Lied’ dekt…
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.