Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irken Armada – “Your Own Version of Hell”

© James Clarke

We kunnen Irken Armada met recht een nieuwe supergroep noemen, maar dan wel in de categorie underground. De leden van het splinternieuwe metalcorekwintet hebben door hun tijd in onder andere Teeth, Murkwood en Artisan al flink wat ervaring onder de broeksriem verzameld in het ondergrondse gitarencircuit en lijken in hun nieuwe formatie helemaal klaar voor een groep dat zich langzaam richting de hogere rangen van de scene mag begeven. Anderhalve maand geleden werd met debuutsingle “Gutter Mouth” al de eerste stap gezet. De band leverde een puike plaat af en kende een van de betere debuten in de hedendaagse geschiedenis van het genre, waardoor het bijna niet anders kon dan dat de Aussies op onze radar gingen verschijnen.

Diezelfde radar pakte vandaag de tweede single “Your Own Version of Hell” op. Het nieuwste nummer zet de pas van het debuut stevig door en lijkt voor niks of niemand te wijken. Je kan duidelijk merken dat de gitaristen uit Artisan voortkomen, want de creativiteit en geluid die we van de uit elkaar gevallen band kennen, komen een-op-een terug in de sound van het nieuwste werk. Naast dit geluid lijkt er ook inspiratie gehaald te zijn bij het eveneens Australische Polaris. “Your Own Version of Hell” ademt net als het debuut de sound van Jamie Hails en consorten uit en zou met een beetje fantasie zo op een iets zwaardere versie van Polaris laatste album Fatalism passen. Helemaal niet erg als je het ons vraagt, want net als bij hun landgenoten lijkt het ook voor Irken Armada op het eerste gezicht meer dan succesvol. De eerste stenen zijn gelegd en als de rest zo gebouwd wordt als tijdens de twee uitgebrachte nummers, dan kan deze groep nog wel eens een flinke hoogte bereiken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

156 posts

About author
'Bongo' Bryan
Articles
Related posts
LiveRecensies

I Prevail @ Ancienne Belgique (AB): Consistente wervelwind

We hoeven de mannen van I Prevail waarschijnlijk niet meer voor te stellen aan zij die wel vaker naar hardere muziek luisteren….
InstagramLiveRecensies

LANDMVRKS @ Kavka Zappa: Modern metalcoremonument in aanbouw

LANDMVRKS is geen kleine jongen meer. De formatie uit Marseille is de afgelopen jaren geëvolueerd van eeuwige belofte naar vaste waarde en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.