Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drin – “Elude The Torch”

The Drin is een band van zes Amerikanen die gestationeerd zijn in Cincinnati, Ohio. Frontman Dylan McCartney en zijn vijf kompanen hebben reeds drie langspelers uitgebracht en werken nu naarstig voort aan de uitgave van de vierde plaat die de naam Elude The Torch zal dragen. Enkele maanden geleden werd reeds de single “Tigers Cage” op het muziekbord geplaatst en die song wordt nu vergezeld door de verse worp “Elude The Torch”.

Net zoals bij de vorige single is opnieuw de gitaarriff héél aanstekelijk. Het is pure psychedelica die als een lintworm door de hele song draait om uiteindelijk uitgekotst te worden. De drumpartij is van een bijna kinderlijke eenvoud maar klinkt echt fantastisch en geeft de beat zodanig aan dat je hoofd stilhouden gewoon onmogelijk wordt. McCartney klinkt als zanger heel ver, alsof de stem werd opgenomen ergens in het verlaten G.O.D., ‘The Great Ohio Desert’. Vanaf een dikke twee minuten volgt er nog een waanzinnige gitaarsolo die blijft resoneren tot het einde van het nummer. De laatste twintig seconden is diezelfde solo echt briljant! The Drin maakt opnieuw een ronduit fantastische song! We snappen totaal niet waarom deze band nog niet is doorgebroken.

Op 28 juni wordt de nieuwe langspeler Elude The Torch uitgebracht. Deze datum staat rood omcirkeld op onze kalender ondertussen.

Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Drin - Elude The Torch (★★★): Onbekend, maar toch bemind

The Drin is een band uit Cincinnati, Ohio. De tweede grootste stad van deze Amerikaanse staat is in de zogeheten Rust Belt,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drin - "Tigers Cage"

The Drin is een zeskoppige band uit Cincinnati, Ohio, die opgericht werd door Dylan McCartney. De Amerikaanse band bracht reeds drie langspeelplaten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.