Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson – “Way Back”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

De Brusselse Tessa Dixson werkt stilaan aan haar comeback, of daar lijkt het toch op. Nadat ze een paar jaar geleden als winnaar uit de bus kwam bij De Nieuwe Lichting, zag de toekomst er rooskleurig uit. Echter botste Dixson op behoorlijk wat hindernissen bij de release van haar debuutplaat. Genesis wist ons al vanaf de eerste luisterbeurt te overtuigen, maar een welbekend virus gooide meer dan roet in het eten. Het album kreeg nooit de live weerklank die het verdiende en dus vreesden we dat het project stilletjes uit zou doven. Met “Heaven” doorbrak ze enkele maanden geleden de stilte en vandaag mag ze “Way Back” aan haar discografie toevoegen.

Een dansbare beat sleurt ons mee door een tunnel vol kleurrijke, flitsende lichtjes en in enkele ogenblikken bevinden we ons in de wereld van de Brusselse. Haar stem wordt van enkele effectjes voorzien die het geheel wat meer pit geven. Waar “Heaven” een vrij introspectief en mysterieus nummer is, kent “Way Back” een veel extravert karakter. Bliepjes en bassen vliegen om onze oren terwijl Tessa Dixson onmiskenbaar in het midden van de belangstelling staat. Vooral het refrein blijft al snel hangen en daarmee is deze catchy song zowaar een terugkeer naar wat we op Genesis te horen kregen, maar dan iets volwassener. Met een zeer geslaagde single en de zomer bijna binnen handbereik, zou de bal weleens aan het rollen kunnen gaan voor de Brusselse.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

690 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Dixson - "Heaven"

Vijf jaar geleden kwam ze als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting uit de bus en dus waren alle ogen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, PinkPantheress & Trippie Redd - "Way Back"

2023 staat nog maar in zijn kinderschoenen, maar het belooft nu al een topjaar te worden voor Skrillex. Sonny Moore hintte namelijk…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.