Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Highness – “Fire To The Storm”

Voor stevige stonerrock hoeven we soms niet helemaal naar de woestijnen van Zuid-Californië te reizen. Antwerpen is namelijk al bijna vijftien jaar de thuishaven van Your Highness. Diep vanuit de underground heeft deze vijfkoppige band een indrukwekkend parcours afgelegd. Zo heeft de band onder andere op (wijlen) Groezrock, Graspop Metal Meeting en Pukkelpop gespeeld. Daarnaast heeft ze al drie albums uitgebracht, waarbij de kwaliteit nooit inzakte en het telkens weer afwachten is hoe goed de volgende release zal zijn. Your Highness zal ons daar snel antwoord op geven. Om de geboorte van de opvolger van het zelfgetitelde album uit 2019 te vieren, is Kavka Zappa geboekt. Dat het daar warmer zal worden dan deze druilerige vrijdag, bevestigt de nieuwe single “Fire To The Storm”.

Al vanaf de eerste noten roept Ben Baert om moord en brand. Wat volgt zijn meedogenloze riffs die we eerder gewend zijn van High On Fire. Door Baert’s iets minder schuurpapieren vocalen ligt “Fire To The Storm” echter fijner in het gehoor. De melodieuze solo’s vormen daarbij een mooie brug tussen hard gaan en de controle behouden. Your Highness koos namelijk voor de lange weg met een single van zes minuten en zes seconden, waardoor afwisseling noodzakelijk is om de aandacht vast te houden. Daar slagen de Antwerpenaren met verve in. Zeker naar het einde toe zorgen de kalmere partijen ervoor dat we ons de rode, brandende stenen kunnen inbeelden die zacht neerdalen uit de hel. De gedempte fade-out en de sitar in de laatste seconden hadden iets langer mogen duren om erin te blijven, maar lijken ons de perfecte overgang naar de volgende track op Under The Weight.

Under The Weight wordt op 9 november gevierd in Kavka Zappa. Daarvoor kun je Your Highness nog zien op zondag 20 oktober op Desertfest in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir" - Muddler

Muddler is een Lierse band bestaande uit: ‘Black Joe’ Arras (gitaar), Ben Kovalewski (bas), Maxim de Soomer (drums) en Fons Vloebergs (zang)….
Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Pukkelpop

  Pukkelpop, het alternatieve festival in Kiewit, loste vandaag weer een hele resem aan namen. De opvallendste naam is ALT-J die meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.