Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rats – “Last Chance Saloon”

Als de magnesiumpillen op zijn en de apothekers willen je niet binnenlaten voor een nieuwe strip omdat je er als een boefje uit ziet, dan is er een andere oplossing om snel aan nieuwe energie te geraken. Zet gerust een nummer op van The Rats, een combo van vijf uit het pittoreske Gent. “Blank Verse” en “Machinery” waren al twee songs vol stootkracht en vitaliteit die lijf en leden een welgekomen boost gaven. Het zijn mokerslagen op de kanis die een hele tijd blijven nazinderen. En nazinderen doet ook de nieuwe single van The Rats. “Last Chance Saloon” is alvast een van de coolste songtitels die we in eeuwen hebben gehoord.

We zetten graag onze hoofdtelefoon op belachelijk luid, maar voor een keer waarschuwen we toch graag de toekomstige luisteraars. De eerste halve minuut rol je lekker mee in de nieuwe song tot zanger Emile Dekeyser begint te zingen. Alle instrumenten komen dan ook samen en het is even oorverdovend. Hoewel, onze oren werden helemaal niet verdoofd, maar zalig geteisterd door een muur van geluid. En dat is nu net wat (post)punk moet doen: ontregelen, laten lijden, martelen en geselen. We hebben net hetzelfde prettige gevoel wanneer we luisteren naar het vroegere werk van The Buzzcocks en The Undertones enerzijds en het huidige werk van The Libertines en Gurriers anderzijds. The Rats zit daar ergens met zijn nieuwe single tussenin. Geen seconde wordt onbenut gelaten en de Gentenaren houden zich niet gewoon vast aan strofen en refreinen. Voor ons lijkt het alsof The Rats veel heel goede ideeën had en die gemixt heeft in “Last Chance Saloon”. Wat we eigenlijk proberen te zeggen is dat dit gewoon een héél knap nummer is. Dit wordt een banger op de festivals, dat is een dikke zekerheid!

The Rats speelt als band én curator op Boomtown op 20 juli en staat op Zeverrock op 9 augustus.  De eerste ep van de band krijgt de titel Disco To Disco en zal ergens in september de trommelvliezen beginnen aan flarden scheuren. We houden je op de hoogte, maar laat eerst de (festival)zomer gewoon beginnen nu!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2024 (Festivaldag 1): Rocken onder een grauwgrijze hemel

Het is de eerste dag op Crammerock in Stekene en het volledig uitverkochte festival wordt overschaduwd door grijze lucht en nattigheid de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rats - "Old Flames"

Er zijn twee dingen in ons leven die we proberen te mijden als de pest. Ten eerste zijn dat ratten, want we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rats - "Disco To Disco"

In de middeleeuwen was Gent, na Parijs, de grootste stad van heel Europa. Op de leien werden dagelijks tonnen graan vervoerd, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.