Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 86TVs – “Someone Else’s Dream”

© Louise Mason

Ooit was er een band met de naam The Maccabees. Die band hield het voor bekeken, maar het bloed stroomt waar het niet kruipen kan. De broers Felix, Hugo en Will White sommeerden drummer Jamie Morrison om achter de drumvellen plaats te nemen. Zo geschiedde en toen moest er nog een naam voor de band gekozen worden. I Am Kloot nam ooit een lied op met de titel “86TVs“, en ziedaar, alweer een mysterie ontrafeld. De voorbije twee jaren namen de Londenaars al een aantal singles op en nu komt daar dus “Someone Else’s Dream” bij.

Het nieuwe nummer begint bij drummer Morrison die aftikt en tot vier telt. Dit werd uiteraard al miljoenen keren gedaan, maar het blijft steeds tof om horen omdat er na de tikken meestal jolijt en vertier wordt gebracht. De snaredrum blijft gewoon doorrazen waardoor je als toeschouwer direct mee in de song zit. De basgitaar en de ritmegitaar zetten in en we zijn begonnen voor een rockritje van een dikke twee minuten. Het refrein is een echte meezinger geworden die zonder twijfel na een enkele luisterbeurt zal meegeschreeuwd worden door het publiek. Na de eerste minuut volgt het obligate bruggetje dat veertig seconden duurt, een korte gitaarsolo, en nadien gaan we allemaal samen nog een laatste keer het refrein in. De nieuwe worp van 86TVs is kortgezegd ongecompliceerde fun! Leuke schijf!

Het debuutalbum 86TVs staat in de agenda op 2 augustus. Op 18 november spelen de Engelsen ten dans in Paradiso.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 86TVs - "Komorebi"

The Maccabees was een Engelse band die tussen 2004 en 2017 vier platen maakte die in de indiescene best gesmaakt werden. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.