Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lunar Vacation – “Set The Stage”

We dagdromen af en toe hoe het zou zijn om op vakantie te gaan naar de maan. Die dagdroom duurt gelukkig maar een paar minuten om dan weer ver in de krochten van ons brein te verdwijnen. Lunar Vacation is een kwintet uit Atlanta, Georgia die er zijn naam naar vernoemde. De band heeft in 2021 al een eerste lp uitgebracht, Inside Every Fig Is A Dead WaspBest een speciale titel voor een album. Op het debuutalbum vaart Lunar Vacation in de wateren waar groepen zoals Lush en Blonde Redhead ook ronddobberen. Frontvrouw Grace Repasky stond dan ook vooraan in de rij toen de mooiste stemmen door god werden verdeeld.

De vorige nummers en de eerste lp van Lunar Vaction staan vol zachte rockmuziek die vooral drijft op de zang van Repasky. Bij “Set The Stage” zien we dat de band niet volledig het geweer van schouder verandert, maar geluiden toevoegt aan dat zachte rockgehalte. De nieuwe single is meer een nummer geworden dat in het hoekje van de dreampop staat opgesteld. We denken hierbij meer aan bands zoals Beach House en de tragere nummers van Animal Collective. Lunar Vacation gebruikt heel mooie synthgeluiden die de ruimte in de nieuwe single volledig opvullen. Er wordt een traag drumritme op geplakt die de song heel sereen en beklijvend maakt. Vanaf de tweede minuut krijgt de luisteraar nog een snerpende gitaarsolo te horen op de achtergrond. Met de nieuwe song heeft Lunar Vacation zich naar een hoger niveau getild. Knap werk!

De band laat nieuw materiaal horen vanaf 13 september. De titel van het verse album wordt Everything Matters, Everything’s Fire. 

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.