Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Gloeien”

© CPU – Jan Van Hecke

Eefje de Visser bracht op 16 februari het mooie “Heimwee” uit en intussen weten we dat dat de slottrack zal zijn van het gelijknamige album. Heimwee verschijnt op 13 september en sinds de release van dat eerste voorsmaakje bracht de Nederlandse zangeres met “Vlammen” en “Uit Het Oog” nog twee beloftevolle singles uit. Die eerste schopte het al tot een klein hitje en kan zo misschien een opvolger van eerdere hits als “Bitterzoet“, “Zwarte Zon“, “Scheef” of “Ongeveer” worden. Of de singles nu een hit worden of niet, Eefje de Visser is intussen zo een artiest geworden waarbij je er kan van uitgaan dat ze kwaliteit zal afleveren en de nieuwe single is daar geen uitzondering op.

“Gloeien” is net als sommige van de andere voorlopers van Heimwee net iets trager dan de singles die Bitterzoet in de aanbieding had. Dat betekent echter niet dat de track per se moet onderdoen voor andere nummers, want het is wederom een zalig streepje muziek. Het lied heeft inderdaad een beetje een gloed, die rust uitstraalt. Eefje de Visser lijkt een soort van soundtrack voor een meditatiesessie te voorzien waarbij er veel aandacht is voor de details is van de geluiden die op de achtergrond te horen zijn. “Gloeien” is niet een nummer waarbij je meteen van je sokken wordt geblazen, maar voelt aan als de steun die lekker warme sokken bieden op een koude dag.

Heimwee zal op 13 september in de winkelrekken liggen, maar op 4 juli staat Eefje de Visser al op Rock Werchter, daarna speelt ze ook op Down The Rabbit Hole. Dit najaar volgen op 8 en 9 november het Koninklijk Circus te Brussel, in Nederland is dat Paradiso op 6 en 7 november. Wie al een voorproefje wil van die optredens kan nog één van de laatste tickets proberen bemachtigen voor de exclusieve try-out in de Eeklose Huysmanshoeve deze zondag.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1241 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Weekenden"

In februari kregen we van Eefje de Visser voor het eerst nog eens nieuw werk te horen sinds haar oerdegelijk album Bitterzoet….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 1): Zonneslag bij heldere hemel

Waar de meeste kampeerders op Rock Werchter nog ontwaakten in een regenbui en het ploeteren was op de parkings, kreeg de weide…
Features

Tien tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nu ligt de weide van Rock Werchter er nog spik en span bij, maar dat zal niet meer van lange duur zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.