Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Michael Marcagi – “Tear It All Apart”

Elke dag ergens op deze aardkloot springt er ergens wel een nieuwe singer-songwriter uit de grond. De ene overleeft het en vestigt zich in de scène, de ander overleeft het niet en zal weer terug moeten naar het luizenbaantje dat die daarvoor deed. Michael Marcagi is zo’n succesverhaal. Maakte al jaren muziek met zijn band, maar echt van doorbreken kwam het elke keer niet. Tot daar ineens “The Other Side” langzaam werd opgepikt en de oren van de muziekcritici deed spitsen. Het ging pas echt los toen zijn hitsingle “Scared to Start” uitkwam en viral ging op TikTok. Met zijn warme folky sound sprak hij een hele hoop mensen aan en zette Michael Marcagi in een klap op de kaart. 

Kort daarna bracht hij de ep American Romance uit met daarop “The Other Side” en “Scared to Start”. Nu is daar sinds dit grote succes “Tear It All Apart”. Hier brengt hij het verhaal van iemand die door het verdriet van verliezen geen ruimte kan maken voor een nieuwe persoon in zijn leven. Michael Marcagi heeft de kracht om persoonlijke liedjes als deze niet te zoetsappig te laten klinken, maar altijd met een knipoog naar het folkpop geluid, wat zo immens populair is op dit moment door artiesten als Noah Kahan en Gracie Adams. Dit gebeurt ook met “Tear It All Apart”, want na een paar keer luisteren zing je het van voor naar achter mee. 

Op “Tear It All Apart” laat Michael Marcagi zien dat hij geen niemendalletje is en zet het geluid voort waarop hij mee is begonnen met bouwen van een trouwe fanbase. 

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

97 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - “Up All Night” (feat. The Lumineers & Noah Kahan)

Bijna 10 jaar geleden bracht James Bay zijn debuut Chaos And The Calm uit, waar zijn doorbraaksingles “Hold Back The River” en…
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ Vorst Nationaal: Wanneer de 'boy next door' het tot wereldster schopt

Na een uitverkochte show in La Madeleine moesten we nog maar met onze ogen knipperen of Noah Kahan was alweer in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.