Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stash – “Crystal Bowl Filled With Feathers”

© Tine De Wilde

Eind oktober 2004 ging er een schokgolf door muzikaal Vlaanderen. Stash, de band rond frontman Gunther Verspecht, had een megahit te pakken met het nummer “Sadness“. Werkelijk iedereen van jong tot oud was helemaal overdonderd door de song die trouwens ook een fantastische clip heeft. De bijhorende lp Rock ’n Roll Show deed het terecht ook fantastisch in de toenmalige hitlijsten. Opvolger Blue Lanes werd ook nog een dikke hit in de verschillende muziekparades. Langspeler All That Fire had minder commercieel succes, maar staat nog steeds in ons geheugen gebeiteld als een zeer knappe plaat. Er werden tussen 2011 en 2013 nog enkele singles uitgebracht en in 2019 volgde nog de lp Wolfman!wat opnieuw een heel mooie langspeelplaat werd. Conclusie is dat Verspecht een heel goede muzikant is die prachtige muziek in elkaar steekt.

Nu komt “Crystal Bowl Filled With Feathers” erbij. Mooie titel alvast. De band maakte een rustig nummer met country-elementen. Een knappe intro die al heel vol klinkt en Verspecht begint zijn verhaal te vertellen wanneer we nog geen twintig seconden in de song zitten. En een verhaal is het echt geworden! We zijn niet snel onder de indruk van liedjesteksten maar hier zijn we toch niet goed van. We voelen oprecht mee met het personage dat compleet hulpeloos en wanhopig strohalmen zoekt om zich aan vast te houden. Als dit autobiografisch is, sturen we met dit schrijven graag een heel dikke knuffel en schouderklop naar de zanger. Het refrein is een muzikale dreun van jewelste door het grote amalgaam aan instrumenten dat de band gebruikt: de gebruikelijke rockinstrumenten aangevuld met viool, lapsteel, banjo en mandoline. En de samenzang met Sara De Smedt is ronduit indrukwekkend. We kunnen alleen maar hopen dat de veertjes van de titel staan voor uiteindelijke loutering en verlossing en dat de kristallen kom uit elkaar spat. Vloeken we in de kerk wanneer we stellen dat deze nieuwe single nog een pak beter en pakkender is dan de gigant die “Sadness” is? Indien wel, dan moge dat zo zijn. Wat een magnifieke song is dit!

In november wordt de nieuwe plaat Songs Through Iron voorgesteld. Check zeker de website van Stash want er gaat best wel intensief rondgetoerd worden in Vlaanderen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Bounty - Samurai van Zuid (★★★½): Bounty is bouncy

De Belgische hiphopscene is als een ijsberg: een paar artiesten komen bovendrijven, maar het grootste deel ervan zit verscholen onder water. Bounty…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.