Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes – “Bells & Whistles”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie Bright Eyes zegt, zegt direct Conor Oberst. Het geesteskind van kameleon Oberst blijft fascineren en verrassen. Samen met Mike Mogis en Nate Walcott heeft hij al heel wat muzikale watertjes doorzwemmen. Van ingetogen en breekbaar tot uitbundig en soms een beetje vreemd, de veelzijdigheid van Bright Eyes is imposant. Met als kers op de taart de meesterwerken I’m Wide Awake, It’s Morning en Digital Ash in a Digital Urn die hun stempel op de indierock hebben gedrukt.

De nieuwe single “Bells & Whistles” toont de band in topvorm. Aangedreven door een stuwende drumbeat, wordt de song verrijkt met een opgewekt pianomelodietje en een zomers fluitdeuntje. Oberst zingt zoals in zijn beste dagen, en de single roept de sfeer van de oudere albums op. ‘Dit is een lied over de vele kleine details in het leven die op dat moment onbeduidend of frivool lijken, maar uiteindelijk je lot vormen. En het is ook een beetje een ‘fluit terwijl je werkt’-lied’, zegt frontman Conor Oberst. De eenvoud van de boodschap, gecombineerd met de rijke instrumentatie, maakt “Bells & Whistles” een nummer dat zowel nostalgisch als verfrissend nieuw aanvoelt.

Op 20 september verschijnt het tiende studioalbum Five Dice, All Threes via Dead Oceans. Met gastoptredens van onder anderen Cat Power, Matt Berninger van The National en Alex Orange Drink van The So So Glos, maken enkel indierocklegendes hun opwachting. De opvolger van het in 2020 uitgebrachte Down In The Weeds Where The World Once Was wordt live gepresenteerd op 12 november in Doornroosje in Nijmegen en een dag later in Ha Concerts in Gent.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bright Eyes - Five Dice, All Threes (★★★½): Extatische imperfecties

Bright Eyes staat er in hoofdzaak niet om bekend een erg vrolijke band te zijn. Wie zich eens in tristesse wil hullen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes – “Rainbow Overpass” (feat. Alex Orange Drink)

Het moet boeiend zijn om een dag in het brein van Conor Oberst rond te lopen. De man achter Bright Eyes weet…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.