Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao – “Sao Paulo Motoboy”

© CPU – Sam De Boeck

Het is ondertussen van 2007 geleden dat Manu Chao nog eigen muziek heeft uitgebracht. We laten dan wel Inna Reggae Style, de plaat van Chalart58 in samenwerking met Chao, even buiten beschouwing. Manu Chao heeft ondertussen voor zijn muziek al meer dan een miljard streams verzameld en dat is te danken aan het feit dat het uiteraard knappe muziek is, maar ook omdat de muziek door iedereen op alle continenten wordt gewaardeerd. De composities van de man vegen alle cultuurverschillen, tijd en ruimte weg en overal ter wereld danst iedereen tot een gat in de ochtend op zijn muziek. Chao zorgt met zijn muziek voor verbinding en plezier en met zijn vorige single “Viva Tu” was het ook opnieuw raak.

“Sao Paulo Motoboy” is een hommage in het Portugees gezongen, of eigenlijk Braziliaans want er zijn verschillen in accent en dialect. De onderbetaalde motorjongens over wie het gaat zijn de tienduizenden koeriers die met pakjes en post laveren in het bloedlinke verkeer van de megastad met twaalf miljoen inwoners. Er is ook een hele documentaire aan opgehangen waarvan de trailer al te zien is. Chao kan er trouwens over meespreken want hij is zelf koerier op de scooter geweest in Parijs. Het recept waarmee de nieuwe single wordt geprepareerd is helemaal niet verrassend: een leuke, zomerse deun die héél erg lijkt op de grote hits “Bongo Bong” en “Je Ne T’aime Plus“. Meer zelfs, de achtergrond van het nummer is gewoon krek hetzelfde als die van zijn tophits. Ook hier weer wordt de muziek opeens eventjes stopgezet en vertelt de zanger kort het verhaal dat hij wil uitgelegd zien. Misschien gaat er een deel van het publiek vinden dat dit een flauw aftreksel is van deze nummers van 1998. Wij vinden het gewoon een heel tof zomernummer dat zijn weg ongetwijfeld zal vinden op de radiostations en de streamingkanalen.

Op 20 september brengt Manu Chao onder de noemer Viva Tu een nieuwe langspeler met dertien nummers uit. We zijn nu al heel benieuwd wat de samenwerking met Willie Nelson als resultaat heeft!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Manu Chao - Viva Tu (★★): Ook bij Manu Chao begint na de zomer de herfst

Uit het niets kwamen in de jaren tachtig uit de Franse zandbodem bands zoals Les Negresses Vertes, Les Rita Mitsouko en Mano…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao - "Tu Te Vas" (feat. Laeti)

Manu Chao heeft al aangekondigd dat zijn nieuwe plaat Viva Tu uitgebracht wordt op 20 september. De vroegere frontman van Mano Negra heeft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manu Chao - "Viva Tu"

Eind jaren tachtig was er een band met de naam Mano Negra die opeens hitjes scoorde met nummers als “Mala Vida“, “King…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.