Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Showbiz”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Palaye Royale blijft zichzelf telkens weer opnieuw heruitvinden. De Canadezen, die inmiddels al enkele jaren Las Vegas als hun thuis beschouwen, hebben de het afgelopen jaar consistent nieuwe singles uitgebracht en kozen daarbij telkens voor een andere sound met een andere emotie. Zo kregen we in een korte tijdspanne twee erg uiteenlopende ep’s, maar daar laat Palaye Royale het niet bij. Op 30 augustus brengen ze hun nieuwe album Death or Glory, dat een nieuwe mijlpaal in hun bestaan als band moet vormen. De nieuwe single “Showbiz” blijft mooi hangen binnen de clichés, maar is daarom niet minder beklijvend.

Hoe autobiografisch “Showbiz” is, laat Palaye Royale in het midden, maar op hun nieuwe single rekent de groep in elk geval af met de grote bonzen in Hollywood die alleen maar uit zijn op geld. In zekere zin is het muziekstuk van nog geen drie minuten een soort van waarschuwing die de bubbel van het showbizzleven in Los Angeles doorprikt. Inhoudelijk zit het dus al goed en dat kunnen we uiteindelijk ook over het muzikale geraamte zeggen. Een meeslepende gitaarlijn begeleidt ons doorheen het nummer en op de juiste momenten weet “Showbiz” de herhaling tegen te gaan door wat met snelheid en intensiteit te spelen. “Showbiz” ligt op die manier goed in het oor en voorspelt veel goeds voor de rest van Death or Glory.

Op zaterdag 6 juli staat Palaye Royale op The Slope van Rock Werchter. Het nieuwe album Death or Glory verschijnt op 30 augustus.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2068 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 1): Wereldsterren van morgen

Terwijl in België het modderige Graspop Metal Meeting er al bijna een half festivalweekend op heeft zitten, opende gisteren dan ook eindelijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale - "Just My Type"

Ondanks het feit dat Palaye Royale al een geruime tijd bezig is, staat de Canadese band op een belangrijk punt in hun…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.