Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine – “Wish I Could”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds Galine in juni 2018 verkozen werd tot ‘Zalm van de maand’ en zo erkenning kreeg als opkomend Belgisch talent, is zij niet van onze radar verdwenen. Met twee ep’s in haar achteruitkijkspiegel, stevent Galine nu volop af op haar debuutalbum. Haar copiloot is producer Koen Gisen die eerder al samenwerkte met heel wat gevestigde waarden in de Belgische muziekwereld waaronder The Bony King of Nowhere en Oscar & The Wolf. Galine wist zich ook al te navigeren naar heel wat Belgische podia, zoals de AB, OLT Rivierenhof en Trix. “Wish I Could” geeft ons een vooruitblik op wat we nog van de Kortrijkse mogen verwachten.

Een heerlijke intro waarvoor Galine de dwarsfluit, haar jeugdinstrument, terug bovenhaalde, neemt ons vanaf de eerste seconde mee in “Wish I Could”. Het nummer komt op gang, maar blijft in lage versnelling van begin tot eind. Mijmerend zingt Galine: ‘Ik wou dat ik het kon.’ De terughoudende stem die vol melancholie haar boodschap brengt, staat in contrast met de kinderstemmen die haar in de tweede helft van het nummer vergezellen. Dit biedt een factor van onschuld die de universaliteit van het gevoel nooit genoeg te zijn, weerspiegelt. Naar eigen zeggen gaat het nummer namelijk over ‘de teleurstelling die je kan ervaren als je niet kan voldoen aan andermans verwachtingen‘. Maar laat de minimalistische sfeer van het nummer je niet afleiden van het rijke samenspel aan instrumenten. Een spectrum van blaas-, snaar- en strijkinstrumenten zorgt voor een gepaste sfeerschepping bij “Wish I Could”.

Kortom: Een intro met zachte dwarsfluit en altklarinet, mijmerend gezang, kinderstemmen, een strak maar ongedwongen ritme en zwevende altviool. We snappen waarom Galine haar eigen muziek benoemt als ‘pop voor introverten’.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine - "Slow Motion"

In de lente van 2022 bloeide Galine Kuyvenhoven op haar ep Lillith helemaal open en leek ze haar geluid gevonden te hebben….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine - "Woman"

Dat er een nieuwe ep van Galine zit aan te komen, is nu wel duidelijk. Na het fijne “Team“, dat we enkele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.