Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Le Risque”

© CPU – Senne Houben

Een jaar zonder een album van King Gizzard & The Lizard Wizard is als een café zonder bier. De Australische psychedelische rockers waren slechts twee maanden geleden nog te zien in Vorst Nationaal en AFAS Live. Momenteel genieten ze van een welverdiende vakantie voordat ze van augustus tot september en weer in november door de Verenigde Staten gaan touren. Op dit moment heeft KGLW eigenlijk geen nieuwe muziek nodig om hun universum live tot leven te brengen. Tijdens hun optreden in Vorst speelden ze bijvoorbeeld “Flamethrower” live voor het eerst en waren we erg benieuwd hoe “Set” van The Silver Cord, uitgebracht vorig jaar, zou klinken. Verrassend genoeg stond geen enkel nummer van deze plaat op de setlist, wat ons telkens opnieuw doet uitkijken naar hun optredens. Desondanks blijft een nieuwe release van deze band iets om naar uit te kijken, vooral na het beluisteren van de single.

“Le Risque” zweeft op een heerlijke seventies groove, waarbij de Aussies opnieuw niet het warm water uitvinden, maar zich toeleggen op een specifiek genre en het eigen maken. Iets dat in dit geval al gebeurde bij The Murlocs. De single had evengoed kunnen staan op een album van Status Quo of ZZ Top uit hun gloriedagen. De riffs en mondharmonica vormen de perfecte soundtrack voor een barbecue met een frisse pint in de linkerhand. Het is jammer dat de band deze zomer geen festivals aandoet, want met een ondergaande zomerzon tijdens het zogezegde ‘golden hour’ zou dit beeld een postkaartje uit Texas of Las Vegas geweest zijn. Misschien is dat wel een mogelijkheid voor de zomer van 2025, want het 26e studioalbum FLIGHT b741 zit in de lift, en de rockers komen volgend jaar terug naar Europa.

FLIGHT b741 verschijnt op 9 augustus. King Gizzard & The Lizard Wizard komt volgende zomer naar enkele Europese centrumsteden voor marathonshows in residentie. Op dit moment zijn er nog geen tourdata bekend voor België en Nederland.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Flight b741 (★★★): Tof concept, matige uitvoering

Dat we bij Dansende Beren fan zijn van King Gizz steken we niet echt onder stoelen of banken. Eens je in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - The Silver Cord (★★★): Angst en vreugde tussen de kreuken van de kosmos

Vier maanden na het uitbrengen van het weergaloze PetroDragonic Apocalypse zit de gemiddelde fan van King Gizzard & The Lizard Wizard al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles King Gizzard & The Lizard Wizard - "Theia", "Set" & "The Silver Cord"

Album na album, stijlbreuk na stijlbreuk. Wie de band al even volgt, weet intussen al dat King Gizzard & The Lizard Wizard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.