Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warmduscher – “Fashion Week”

© CPU – Joost Van Hoey

Hoera! De zon schijnt en Warmduscher heeft zijn vijfde album aangekondigd, genaamd Too Cold To Hold, dat op 15 november 2024 uitkomt. Om dat te vieren geeft de band ons met ”Fashion Week” alvast een kans om wat te proeven van dat nieuwe album. ‘Een single over mensen die er alles aan doen om er goed uit te zien en zo boven zichzelf uit te stijgen’, geeft frontman Clams Baker aan.

Wat de sound betreft is ”Fashion Week” alvast niks nieuws onder de zon: het eclectische karakter van de band komt al snel bovendrijven, getuige de mix van postpunk, funk en hier en daar zelfs wat hiphop. Toch valt het nummer ons als een perfect passende nieuwe zomerjas om de schouders. Het repeterende karakter maakt de single, ondanks zijn ruwe randjes, tot een zeer toegankelijk geheel en hoewel de bom telkens lijkt te ontploffen, gebeurt dat uiteindelijk nergens. De ingehouden agressie en de dreigende, doch dansbare instrumentatie, doen onze honger naar meer nieuw materiaal alleen maar groeien. Lekker dus, deze nieuwe single van Warmduscher en we kunnen alvast niet wachten op het nieuwe album, waarop onder andere Lianne La Havas een gastbijdrage zal leveren.

Op 19 november staat Warduscher in Trix te Antwerpen. Op 21 november kun je Warmduscher live bewonderen in Paradiso te Amsterdam.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

39 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
LiveRecensies

Warmduscher Invites @ Botanique: Rariteitenkabinet

Botanique pakt de laatste tijd uit met verschillende unieke events. Zo was er begin mei All Access tijdens Les Nuits Botanique waarbij…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 5): Britse beneveling

Lokerse Feesten zat op dinsdag op de helft van zijn tiendaagse en kon op die dag uitpakken met een naam van jewelste….
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.