Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Everyone Says Hi – “Only One”

© Stewart Baxter

Met Everyone Says Hi breidt Nick Hodgson een aardig vervolg aan zijn muzikaal pad. Als ex-drummer en schrijver bij de Kaiser Chiefs heeft de Brit meer dan ervaring op zak om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Dat doet hij echter niet alleen. In de band – vernoemd naar een David Bowie nummer – wordt Hodgson bijgestaan door (ex-)leden van The Kooks, Howling Bells en The Dead 60s. Op papier een natte droom voor elke indiefan. Met “Brain Freeze” kregen we al een eerste introductie tot deze interessante samenwerking.

“Only One” begint met wat ruimtelijke synths en slaat snel over naar een leuke mix van alle reeds opgenoemde bands en artiesten. Voeg daar een vleugje Tame Impala en Mac DeMarco aan toe en je hebt recept voor Everyone Says Hi. Er hangt een lekkere psychedelische rockflair over dit nummer, die benadrukt wordt met gebroken akkoorden, een bewuste keuze van Hodgson. “Only One” heeft tekstueel iets minder te bieden, maar het laat ons een kijkje nemen in het hoofd van niets minder dan een muzikaal genie. Er is duidelijk nagedacht over dit project want het artwork werkt absoluut mee aan het psychedelische thema. Met een reeds aangekondigde tour en merchbundels, ziet Everyone Says Hi het groot, ook al heeft de band nog maar drie singles uit. “Only One” dient dan ook als stevig bewijs dat die gedachte niet onterecht is.

Het gelijknamige debuutalbum Everyone Says Hi komt uit op 4 oktober.

Instagram / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 3): Mee met de wind

Het waaide in het land en ook aan de weide van Werchter gingen de windstoten niet onopgemerkt voorbij. Gelukkig bleek iedereen wel…
InstagramLiveRecensies

Vestrock 2024 (Festivaldag 1): Gevestigde waarden

Voor festivalvertier voor jong en oud kan je in het eerste weekend van juni traditiegetrouw terecht in het Hulstse Veste, net over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Everyone Says Hi - "Brain Freeze"

In de schaduw van zijn roemrijke verleden bij de Kaiser Chiefs, lanceert Nick Hodgson een nieuw muzikaal avontuur met Everyone Says Hi….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.