Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Merce Lemon – “Backyard Lover”

De uit Pittsburgh afkomstige singer-songwriter Merce Lemon is een naam die steeds meer gewicht krijgt in de indiescene. Met een onmiskenbare eigen stijl en diepe emotionele lading, begint ze haar plek te vinden tussen de gevestigde namen. Merce, die eerder dit jaar indruk maakte met de prachtige single “Will You Do Me a Kindness”, heeft met “Backyard Lover” opnieuw een juweeltje afgeleverd. Al dit muziekgeweld doet het beste vermoeden voor haar aankomende album Watch Me Drive Them Dogs Wild.

“Backyard Lover” is een melancholische, door country beïnvloede indierock ballad die zich ontvouwt als een werk van introspectie en verdriet. Merces zware, doorleefde vocalen verweven zich naadloos met de weemoedige klanken van de pedal steel gitaar, terwijl de song zich langzaam opbouwt naar een vurige climax die herinneringen oproept aan de klassieke rock. De gelaagdheid, zowel muzikaal als emotioneel, creëert een meeslepende ervaring die zowel troostend als hartverscheurend is.

Met de nieuwe plaat, Watch Me Drive Them Dogs Wild, die op 27 september via Darling Records zal verschijnen, is er veel om naar uit te kijken voor de fans van Merce Lemon. Met “Backyard Lover” biedt ze een eerste glimp van een album dat ongetwijfeld zal blijven hangen.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.