Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya — “Call It Love”

© CPU – Leni Sonck

Wie nog eens wat verfrissende en vernieuwende indiepop wil horen, is bij Nilüfer Yanya al enkele jaren aan het juiste adres. Albums als debuut Miss Universe (2019) en opvolger PAINLESS (2022), konden bij ons – en velen anderen – op lof rekenen, door haar kruidige stoofpot van artrock, indiepop, aangevuld met hier en daar wat snufjes van jazz en soul. Daarmee bereikt ze ook een steeds groter publiek. Hitje “Keep On Calling” uit 2021 tikt ondertussen al tegen de 20 miljoen streams aan op Spotify. Na een korte pauze, teasede ze ons al met de upbeat singles “Like I Say (Runaway)” en “Method Actor“. 

Met haar laatste single “Call It Love” pakt Yanya het echter intiem aan. Indien je voor de volledige versie kiest, in plaats van de radio edit, krijg je er nog twee minuten extra aan Nilüfer bij. Haar stem staat – nog meer dan tevoren – centraal op deze single. Samen met een enkel akoestische gitaar, trekt haar stem ons in haar wereld, waarna we pas ontwaken op het moment dat de gitaar langzaamaan stopt. Ideaal voor elk moment van de dag, wanneer je even wilt uitzoomen met wat je bezig was. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Mieux – “Free For Another Day”

Voor de Hagenezen van Son Mieux loopt alles op rolletjes. Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de groep het laatste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya - "Made Out Of Memory"

Nilüfer Yanya rijgt al enige tijd de sterren aan elkaar, maar blijft dat vooralsnog een beetje onder de radar van het echt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nilüfer Yanya - "Mutations"

Nilüfer Yanya, de Londense singer-songwriter met Turks-Ierse roots heeft het allemaal: ze is intrigerend, onvoorspelbaar en onmogelijk in een hokje te stoppen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.