Muzieknieuwtjes

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Luigi Colzato, bwana en Ciggy Sunday

Never change a winning team. Net om die reden werken we op 1 augustus weer samen met Bar Bricolage om een spetterende avond vol muziek en vertier op poten te zetten. Deze keer echter geen programma gevuld met snedig gitaarwerk, maar met een line-up die iets rustiger de avond zal inzetten. Na twee edities in 2024 die al heel wat liters zweet langs ruggen liet lopen, was het namelijk voor ons ook dringend tijd voor een iets rustiger moment. Zoals gewoonlijk is de hele avond bovendien volledig gratis (los van de pinten, uiteraard), dus wees zeker op tijd aanwezig, want het durft al eens kotje vol te zijn. Vergeet natuurlijk ook niet het Facebookevent op te volgen, zo mis je zeker niets van updates en nieuwtjes.

Luigi Colzato

© CPU – Marvin Anthony

Ook in West-Vlaanderen hebben ze tegenwoordig technologie, en Luigi Colzato is daar het levende voorbeeld van. De man achter onze vaste stek BarBroos brengt met behulp van een arsenaal aan synths en trippy vocals een sound die zowel dansbaar als meditatief werkt, al was hij James Blake zelf. Eentonig wordt dat ook allesbehalve; vele songs spelen met de conventionele regels van muziek en worden daardoor zeker uitdagend genoeg om ook in een livesetting te schitteren. Nood aan een therapeutische sessie net na de Gentse Feesten? Haast je dan maar naar de Dokken.

Facebook / Instagram / VI.BE

bwana

© Lise Dufait

Een absolute blikvanger van de avond. bwana triomfeerde eerder dit jaar nog door naast YESNOMAYBE en ise de Nieuwe Lichting achter haar naam te schrijven en is niet van plan om het daarbij te houden. De volgende (volgens ons logische) stop is niets minder dan Bar Bricolage. Ook deze artiest is bovendien zeer aangenaam voor het gehoor. Verwacht je aan een bonte mix van indiegenres die passie en aanstekelijkheid moeiteloos combineren, maar intussen ook hoofden duchtig op en neer doet bewegen.

Facebook / Instagram / VI.BE

Ciggy Sunday

© CPU – Marvin Anthony

Alweer een winnaar! Naast een victoriekraaier van De Nieuwe Lichting staat ook een van de winnaars van talententraject Sound Track 2023 op het podium op 1 augustus. Ciggy Sunday maakte toen, en ettelijke andere keren, al veel indruk met groovy nummers die weigeren je hoofd te verlaten. Denk bijvoorbeeld aan Balthazar, alleen een stuk minder arrogant en met goesting die oprecht van de bandleden hun gezicht spat. Hadden we eerder al gezegd dat er wat minder gezweet zou worden deze keer? We nemen dat dan toch terug, want met ciggy sunday wordt het dansen geblazen.

Facebook / Instagram / VI.BE

Wil je zelf ook eens op ons podium staan? Schrijf je dan in via onze VI.BE kans en wie weet sta jij wel op een van onze volgende concertavonden.

 

178 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2024 (Festivaldag 2): 40 jaar meer!

Rock Herk trapte vrijdag zijn verjaardagseditie af met een festivaldag uit het boekje. Sinecures tot succes wisselden elkaar af met vernieuwende uitstapjes…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen PARKS, Cracks en Room Service

Nadat we een paar dagen de tijd hadden om te bekomen van onze terugkeer naar Bar Bricolage, staan we met Dansende Beren…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.