Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry – “WOMAN’S WORLD”

© CPU – Sven Michiels

Het is intussen een goeie vier jaar geleden dat Katy Perry nog een nieuw album uitbracht. Smile overtuigde ons nog minder dan de teleurstellende voorganger en zorgde ervoor dat de popster wat meer naar de achtergrond verdween. Toegegeven, Perry ging ook niet echt op tournee met Smile, focuste zich eventjes op haar baby en trad wel regelmatig op in Las Vegas. Enkele jaren eerder stond Katy echter aan de top van de poplijsten met talloze hits, die over verschillende albums terug te vinden zijn. De Amerikaanse heeft dus een paar stapjes achteruit gezet de afgelopen jaren en dat is uiteraard geen probleem, want kwaliteit van muziek wordt niet afgemeten met hoe populair ze is.

Katy Perry haar comeback deed op X al heel wat discours ontstaan, want ook na de naamsverandering blijft de site gewoon waar Twitter het beste in was: overal een idee en mening over hebben. Dat het nieuwe “WOMAN’S WORLD” samen met producer Dr. Luke werd gemaakt, deed al een kleine rel ontstaan aangezien hij intussen al jaren bekend staat als de persoon die Kesha fysiek, seksueel, verbaal en emotioneel misbruikt heeft. Daarnaast werden de promobeelden van Perry’s nieuwe videoclip al als objectiverend gezien en worden de vrouwen erin (inclusief Katy Perry zelf dus) geseksualiseerd, aldus X.

Nu, X bepaalt niet of een nummer goed is of niet en al zeker niet op voorhand. Dus wie weet is de eerste single van 143 wel een kei goed popnummer? Het antwoord is in ieder geval niet ‘ja’. De tekst is uiterst eenvoudig en voelt een beetje aan als een ondermaatse tekst geschreven door een van de deelnemers uit RuPaul’s Drag Race, al is dit nummer geschreven door een handvol ervaren songwriters. Daarnaast klinkt Perry’s zang ook niet meteen aangenaam, al moeten we toegeven dat het zeer eenvoudige refrein wel aanstekelijk werkt. Voor de rest is het nummer dus vrij saai en wordt het voorzien van een gedateerde productie. Zo is “WOMAN’S WORLD” na al die jaren wachten een teleurstelling te noemen.

Facebook / InstagramX

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1241 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Katy Perry - "LIFETIMES"

Na Smile uit 2020 kregen we even geen nieuwe muziek van popster Katy Perry. Nu is ze echter helemaal terug. Minder dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam De Nef - "143"

De tijden waarin Sam De Nef bekend stond als frontman van Danny Blue & The Old Socks, liggen al een tijdje achter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wu Qing-Feng & AURORA - "Storm"

Wat we alvast kunnen stellen over deze single is dat het een zeer unieke samenwerking is. De Noorse zangeres AURORA brak in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.