Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sarah Kinsley – “Starling”

© Dillon Matthew

Tot nu toe bracht de Amerikaanse Sarah Kinsley enkel nog maar ep’s uit. Vijf jaar na haar debuut wordt het eens stilaan tijd om een volwaardige plaat uit te brengen en dat doet ze ook in september. De singer-songwriter maakt muziek binnen het altpopgenre en kende dankzij TikTok een succes met haar lied “The King“. Enerzijds positief dat zoveel mensen haar muziek leerden kennen, anderzijds ook een uitdaging voor Kinsley om op datzelfde platform van succes te blijven. Escaper, haar debuutalbum, moet aantonen dat de zangeres meer is dan een one-hit-wonder en met “Starling” gaat ze alvast de goede richting uit.

Met zwoel pianospel, haar stem en bassen nestelt Sarah Kinsley zich meteen in onze oorkanalen. In “Starling” gebeurt er de eerste twee minuten niet echt veel, maar enige vorm van langdradigheid ontbreekt omdat ze ons op een of andere manier wel meesleept met haar zachte stem. Het nummer nodigt uit tot rust en kalmte, waardoor we ons op niks anders kunnen concentreren dan haar lied. Uiteindelijk bouwt de singer-songwriter op naar iets groter en we bereiken bijna een climax wanneer Kinsley in de hoogte gaat met haar stem. Nog even volgt een kort intermezzo waarin ze een duet vormt met de piano, om dan weer in volle schoonheid te eindigen door er zelfs strijkers aan toe te voegen. “Starling” zal waarschijnlijk geen nieuwe TikTok-hit worden, maar bewijst alvast dat Sarah Kinsley nog steeds prachtige muziek kan maken.

Op 6 september brengt Sarah Kinsley haar debuutalbum Escaper uit.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Starling - "YOU"

Er zijn van die dagen waarop je toekomstige popsensaties ontdekt en vandaag kan zo’n dag zijn. De Londonse zangeres Starling timmert ijverig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.