Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowl – “Big Burden Agency”

Bowl, het vijftal uit Utrecht, maakt zotte muziek. Getuige daarvan is ongetwijfeld het debuutalbum Sweet Caffeine dat in 2023 werd uitgebracht. De lp staat vol ontregelende deuntjes en songs waarvan de luisteraar een beetje gek wordt, maar dat dan wel op een leuke manier. We stellen ons graag voor dat bands zoals Captain Beefheart, Pere Ubu en Ween hier goedkeurend zouden knikken wanneer ze de plaat op hun grammofoonspeler leggen. In mei werd de single “Fresh New Life” al de ether ingestuurd, en dat is voor ons nog steeds een echt kunstwerkje.

“Big Burden Agency” is de nieuwe single en zanger Vos en de rest van Bowl hebben hun streken nog niet verleerd. De verse song begint met een geluid alsof er een paar honderd wespen richting je sinaasappelsap komen aangevlogen tijdens je ontbijt op een terras. Direct volgt een pompend basgeluid, gevolgd door de drums en maffe zang van frontman Vos. Deze song klinkt dan weer alsof hij werd opgenomen met een viersporenrecorder ergens in de jaren zeventig. Het knappe aan Bowl is dat de songs met haken en ogen in elkaar lijken te zitten, maar dat alle instrumenten toch netjes in elkaar klikken. Het nummer duurt nog geen twee minuten, maar hier is echt volgens ons meermaals overwogen hoe de song verder moet. Misschien bestaan er wel verschillende versies van tot de hele band een eurekamoment heeft en kan verder breien aan het nieuwe lied. Na de eerste minuut komen er welgeteld twee slagen op een koebel bij, en dat klinkt gewoon ontzettend grappig! Vos lijkt te zingen alsof hij een monoloog afsteekt met zijn neus vlak voor je gezicht en je als toehoorder alleen kan ondergaan. Het is echt fantastisch neurotisch gezongen door de zanger. En in de laatste twee seconden komt er blijkbaar nog een fluitje bij, en net die details maken dat Bowl echt een heel straffe band is. Oh ja, we hoorden de laatste seconde opeens nog een slag op de tamboerijn. Bowl levert een tripje van twee minuten, maar wat een cool reisje was dit alweer!

Controleer zeker de sociale media van de band om na te gaan waar je die zotternijen live kan beleven. Op 30 augustus verschijnt ep Side A: The Rude Interruption Of Fear.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowl - "Fresh New Life"

Bowl is een kwintet uit Utrecht dat, muzikaal dan toch, een heel grillig pad aan het bewandelen is. De noorderburen maken heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.