Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chat Pile – “I Am Dog Now”

© Bayley Hanes

In 2022 zorgde de noiserockband Chat Pile uit Oklahoma met diens debuutalbum God’s Country voor een van de beste heavy albums van het jaar. Met later nog succesvolle optredens op onder andere Roadburn was de hype compleet. Terecht trouwens, want de enorme herrie die de band rondom frontman Raygun Busch maakt, is zo dreigend – en soms zelfs beangstigend – dat elke single inslaat als een muzikale uppercut van formaat.

Na een periode van stilte is het nu tijd om de geluidsgrenzen weer op te zoeken met “I Am Dog Now”, dat weer heerlijk lomp tekeergaat. De urgentie en woede galmt vanaf de eerste seconden door onze woonkamer, en wees niet verbaasd als je na het horen van deze single de neiging hebt om de woonkamer eens grondig te verbouwen. De kenmerkende lage gitaren laten intussen de woonkamer daveren op zijn grondvesten, terwijl Busch zijn teksten (en soms kreten) brult alsof hij de afgelopen twee jaar veel pijn heeft moeten verbijten. Het is fijn om te weten dat Chat Pile in de voorbije jaren niet heeft gewerkt aan subtiliteit, maar nog altijd even hard binnenkomt als op de debuutplaat.

Dat maakt het feit dat er op 11 oktober een tweede album aankomt, genaamd Cool World, alleen maar mooier. Wij kunnen na dit geweldige voorproefje alvast niet wachten op een nieuwe langspeler vol maatschappijkritiek.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

39 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chat Pile - "Masc"

Op 11 oktober brengt Chat Pile zijn tweede plaat, Cool World, uit. Er werd met “I Am Dog Now” al een eerste…
LiveRecensies

Roadburn 2023 (Dag 3): Dag van de noise

Roadburn: het festival der meerwaardezoekers onder de metalliefhebbers die liever luisteren naar iets dat niemand echt begrijpt dan zich in de moshpit…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.