Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Childish Gambino – “In The Night” (feat. Jorja Smith & Amaarae)

Het zijn tegelijkertijd mooie en minder mooie tijden voor de fans van Childish Gambino. Donald Glover brengt voor het eerst in relatief lange tijd namelijk nog eens muziek uit aan de lopende band onder zijn alter ego, maar het jammere aan dat verhaal is dat hij nu echt wel in een allerlaatste rechte lijn zit van dat verhaal. Enkele weken geleden verscheen met Atavista zo een ‘album’, dat uiteindelijk slechts een herwerkte versie was van het vier jaar eerder verschenen 3.15.20. Maar goed, een plaat is een plaat, en zo meteen ook het begin van het einde. De Amerikaan kondigde namelijk aan dat hij in 2024 zijn twee laatste langspelers zou uitbrengen, waarvan de tweede later deze week het levenslicht ziet.

Bando Stone & The New World wordt eveneens de soundtrack van de film die Glover – zoals je dus kan zien een all around artiest – maakte. En als we “In The Night” mogen geloven, zal dat alvast een coole film worden. Het nummer baadt namelijk in de mysterieuze, doch coole dansbare beats. Op die manier zelfs dat Gambino’s stem in het geheel wat doet denken aan The Weeknd, al doet de Amerikaan wel vooral zijn eigen ding en schuwt hij ook met deze single de commercialiteit. Dat doet hij overigens opnieuw op een erg interessante manier, waarin Jorja Smith en Amaarae perfect hun weg vinden. De twee zangeressen maken elk op hun eigen manier de single nog net dat tikkeltje zwoeler. “In The Night” werd zo een erg vibey nummer, dat zich door de duisternis van je gehoorkanalen een weg baant naar je playlist.

Bando Stone & The New World verschijnt aanstaande vrijdag, 19 juli. Op 23 november staat Childish Gambino de ING Arena in Brussel, een dag later kan je hem zien in de Ziggo Dome in Amsterdam. Feature Jorja Smith staat op vrijdag 16 augustus op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2238 posts

About author
only love <3
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #45

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2024 (Festivaldag 2): Uitgeregend, nog niet uitgedanst

De eerste echte dag van Pukkelpop was er eentje met een diverse line-up en een al even wisselvallig weertje. Het was warm,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "High"

Daar is de zomer, daar is de zon! En dan is daar bijgevolg ook Jorja Smith. Waar de Britse r&b-zangeres in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.