Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “SIN MIEDO”

© CPU – Marvin Anthony

Na een succesvolle samenwerking met Danny Brown op het album Scaring the Hoes van vorig jaar, maakt de experimentele rapper en producer JPEGMAFIA zich klaar voor een nieuw solo-album. Al sinds januari laat hij regelmatig op zijn sociale media accounts weten ermee bezig te zijn. Vorige maand kwam hij met leadsingle “don’t rely on other men”, een samenwerking met oude collaborator Freaky. Wanneer het album uitkomt, is nog niet bekend, maar gelukkig krijgen we nu al een tweede voorsmaakje met “SIN MIEDO”.

De productie en structuur van deze nieuwe single zijn weer onvoorspelbaar, wat karakteristiek is voor JPEGMAFIA. De beat bestaat voor de eerste halve minuut enkel uit een sample van een stem, zonder enige melodie of percussie. De instrumentatie neemt vervolgens verschillende vormen aan die nooit lang hetzelfde blijven. Synthesizers worden afgewisseld met metal gitaar en het nummer bevat zelfs een gitaarsolo. Hoewel de veranderingen op sommige momenten nogal abrupt zijn, klinken de verschillende delen van het nummer wel verassend goed samen. De productie van “SIN MIEDO” is zo de ster van de show en hoewel Peggy’s rap niet zo sterk is als op Scaring the Hoes, komt hij toch met wat leuke teksten zoals ‘She got issues with her father; I had issues with my barber’. 

Dat JPEGMAFIA acht jaar na zijn debuutalbum nog steeds met muziek komt die zo verrassend uniek klinkt als “SIN MIEDO”, zegt heel wat over zijn creativiteit als artiest én belooft veel voor zijn aankomende album. 

Op 28 januari staat JPEGMAFIA in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

JPEGMAFIA - I LAY DOWN MY LIFE FOR YOU (★★★★½): Alle kaarten op tafel

Alle hens aan dek wanneer Amerikaanse hiphopartiest JPEGMAFIA een nieuw album uitbrengt, leert ervaring ons. Wanneer de rapper en producer uit Baltimore…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2024 (Festivaldag 3): Rebelse broeihoop

Te midden van de Brusselse stedelijkheid is het Ossegempark in Laken een oase van rust. Het is dan ook niet voor niets…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveena – “Junebug” (feat. JPEGMAFIA)

Wanneer de zomermaanden aanbreken, kunnen we de fleurige melodieën van Raveena zeker en vast gebruiken. De Amerikaanse popzangeres onthult op 14 juni…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.