Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Master Peace – “Home” (feat. Wale)

© CPU – Irene Van Impe

Master Peace is het equivalent van tien Red Bulls en een flinke dosis adrenaline. De man uit de randstad van Londen weet hoe hij een bepaalde energie moet opwekken en dat doet hij al een tijdje verdomd goed. Vooral tijdens zijn liveshows gaat het dak er regelmatig af sinds hij de switch heeft gemaakt van schuchtere indiepop naar aanstekelijke britpop. Zijn debuutalbum How To Make A Master Peace verscheen begin maart en bleef hoe dan ook redelijk onder de radar. Aan de vastberadenheid waarmee hij zijn weg timmert, verandert dat niets, want amper enkele maanden later is er al een nieuwe single. “Home” is een nummer dat de innerlijke hooligan in ons boven haalt.

De timing van de release van Master Peace’s “Home” is zowel gelukkig als ongelukkig. Ongelukkig omdat de Engelsen het weer niet hebben kunnen thuisbrengen op het EK, maar ook gelukkig omdat het nummer desondanks gewoon een sterke betekenis heeft. Tijdens de première op Vestrock konden we al vaststellen dat dit een ultieme meezinger is en gelukkig stelt de versie die we nu te horen krijgen niet teleur. Een catchy meezingbaar refrein is een zaak, maar ook de rest van het nummer zit goed in elkaar. Een speelse gitaar strooit met vrolijke noten, terwijl de fluiter op de achtergrond dat gevoel nog eens weet te versterken. De bijdrage van Wale past perfect binnen dat straatje en matcht best goed met de vibe van Master Peace. Wij willen in elk geval weer thuiskomen met Master Peace om deze nieuwe knaller samen luidop door de buurt te joelen.

Op vrijdag 25 oktober staat Master Peace in de Witloof Bar in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2103 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Blue - "Home"

Soms hoor je eens een artiest passeren en kan je je niet anders dan afvragen hoe het komt dat die geen groter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bat For Lashes – “Home”

Nog ruim een maandje moeten we wachten op de nieuwe langspeler van Bat For Lashes, daar die op 31 mei verschijnt. The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 - "Home"

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.