Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Militarie Gun – “Thought You Were Waving”

© CPU – Ymke Dirikx

Sinds de doorbraak van Turnstile met GLOW ON lijkt hardcore weer haar plek te hebben opgeëist in alternatieve kringen. Na lange tijd ‘verbannen’ te zijn geweest naar het eigen circuit, kijkt men niet meer vreemd op als zo’n band The Slope van Rock Werchter of de Backyard van Pukkelpop mag afbreken. Militarie Gun surfte mee op deze trend, maar de Californische band weet toch een eigen gezicht te geven aan het gitaargenre. In plaats van constant te willen beuken, sloop er op Life Under The Gun ook veel melancholische indie in hun sound. Daardoor balanceert de groep perfect tussen emotionele kwetsbaarheid en kwaad zijn op het systeem. Helaas slaat Militarie Gun in augustus de Benelux-festivals een keertje over, al lijkt ons een terugkeer in 2025 een optie.

“Thought You Were Waving” lijkt voorlopig geen voorbode te zijn van een volgend album. De bijbehorende videoclip staat immers op zichzelf. Niettemin sluit de track aan bij wat Militarie Gun eerder heeft uitgebracht. Het nummer hanteert namelijk dezelfde aanpak als “My Friends Are Having a Hard Time”, waarbij het gevoel van opgesloten zijn in jezelf het hoofdonderwerp is. De track symboliseert ook de huidige grijze zomer: iedereen zit vol levenslust, maar een paar wolken of druppels zijn genoeg om toch binnen te blijven. Uiteindelijk worden de schelle riffs wat eentonig. Het is vooral Ian Shelton die met zijn hese stem emotioneel de droevigheid van zich af zingt. Tijdens een liveshow zou het ons daarentegen niet verbazen als de fans spontaan hun smartphones verlichten en ermee in de lucht zwaaien ter verbroedering.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2024 (Festivaldag 3): Toen was er regen

Sinds de editie van 2019 maakt Primavera Sound er sterk werk van om aan andere festivals te laten zien dat een affiche…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…
LiveRecensies

Militarie Gun @ Botanique (Grand Salon): Het venijn zit in de staart

Voor de vijfde keer dit jaar stond Militarie Gun op een Belgisch podium. Ze maakten hun debuut in ons land in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.