Muzieknieuwtjes

Vijf muzikale tips voor Gentse Feesten 2024

Van 19 tot en met 28 juli wordt de Gentse binnenstad weer overgenomen door de Gentse Feesten. Tien dagen wordt er muziek, straattheater en heel veel drank gedeeld, en dat op elk plein dat de stad rijk is. Omdat je niet altijd naar Christoff op het Sint-Baafs dient te gaan, hebben we voor jou vijf muzikale tips uitgelicht die je tijdens de Gentse Feesten niet kan missen. Op die manier komt het ontdekkershart in iedereen toch naar boven en ga je iedere avond voldaan naar de Vlasmarkt om de avond af te sluiten met een Irish Coffee.

Jonge Wolven @ Baudelopark

Ieder jaar kan je in het Baudelopark van Gent het talent van morgen aanschouwen. Dat is dit jaar niet anders met maar liefst achttien bands die het beste van zichzelf zullen geven om de felbegeerde prijs van Jonge Wolf in 2024. Iedere dag vanaf 19 juli kan je er om 18u en om 19u30 gratis een artiest aan het werk zien aan Het Bal in Het Baudelopark. Met Dansende Beren zetelen we ook in de jury en uit alle inzendingen hadden we ons zegje in de achttien acts die je op de Gentse Feesten aan het werk kan zien. En we kunnen nu al zeggen dat je eigenlijk geen enkele act kan en mag missen. Met onder andere CRACKS, The Christian Club, Lintworm en Rosie Stuart kan je er ook enkele aan het werk zien die al eens op een feestje bij ons stonden. Maar evengoed Sound Track finalisten als ZLDR en Yuma spelen er, kortom te veel om te missen!

Alle acts en wie wanneer speelt, vind je hier.

Burenhinder @ Ha Concerts

Het achtkoppige ravecollectief Burenhinder is inmiddels al een drietal jaar furore aan het maken, in zowel binnen- als buitenland. Wat begon als een eenmalige livestream van vrouwelijke (FLINTA*) dj’s tijdens de coronapandemie, ter viering van internationale vrouwendag, is inmiddels uitgegroeid tot een heus hardcorefenomeen. Die hardcore mag je trouwens heel letterlijk nemen, want net als Casual Gabberz heeft Burenhinder mee gezorgd voor de renaissance van hardcoremuziek in de Lage Landen. Recentelijk draaide LOLALITA van Burenhinder zelfs meermaals in China, maar gelukkig moeten wij zo ver niet gaan. De gecureerde line-up op de Gentse Feesten, die waltur, marieke, Stella K, Loes, DI, everzwijnwolk, prvne, xXargL, LOLALITA, Lotta Mächs én Isabel Brems omvat, zal namelijk Ha Concerts voor hun rekening nemen op 21 juli, van 21u tot 3u. Reken dus maar op een audiovisueel avondje om u tegen te zeggen.

Ontdek alles van Boomtown via de website.

Ladaniva @ Walter De Buckplein

Wie dit jaar het Eurovisiesongfestival heeft gevolgd, zal zich misschien de inzending van Armenië nog herinneren. Jaklin Baghdasarjan bracht er met haar band Ladaniva het nummer “Jako”, en behaalde daarmee een mooie achtste plaats in de finale. Ladaniva werd in 2019 opgericht in de Noord-Franse stad Rijsel, en bestaat naast Jaklin ook uit Louis Thomas. In 2023 bracht het duo debuutalbum Ladaniva uit met onder andere veel Armeense invloeden, maar ook Spaanse, Indiase en Balkan-invloeden. Ladaniva is een act voor wie houdt van dansbare, energetische en traditionele muziek. Eén ding is zeker; stilzitten zal je zeker niet. Je kan ze aan het werk zien op 27/07, om 20u15 op het Walter De Buckplein.

Ontdek alle shows door Trefpunt op de website.

Ringo Music Bar @ Klein Turkije

Tijdens de Gentse Feesten je opening vieren? Ringo Music Bar doet het gewoon. De zaak wil een nieuwe wind door Klein Turkije blazen en doet dat op de Gentse Feesten met enkele fijne muzikale activiteiten en feestjes. Zo wordt op 19 juli Date With The Night daar georganiseerd, het legendarische indierockfeestje keert daar terug in een meer intieme vorm. Ook qua concerten vormt Ringo Music Bar een mooi toneel tijdens de Gentse Feesten met gratis shows van onder andere Tuff Guac, Blue Gene en Lagüna. Kortom als je eens iets nieuws wilt ontdekken, dan moet je in Klein Turkije zijn tijdens de Gentse Feesten.

Alle info op de Facebookpagina van Ringo Music Bar.

BarBroos @ Oude Beestenmarkt

Doorheen het jaar kan je iedere dinsdag terecht in BarBroos voor gratis concerten en tijdens de Gentse feesten kan je er vijf dagen terecht voor concerten die ook nu weer helemaal gratis zijn. Op de line-up heel wat beginnende groepjes die zelfs nog geen muziek online hebben staan, maar net daardoor de moeite zullen blijken. Ook Room Service, die we vorige week nog zelf hebben gezet in Bar Bricolage tekent present, net als GAEA het nieuwe project van Shht-drummer Wouter van Asselbergh. Je kan dus in je favoriet café aan de Oude Beestenmarkt terecht op dag drie tot en met zeven van de feesten voor een streepje muziek, en zelfs iedere dag voor een feestje.

Ontdek alles op de Facebookpagina van BarBroos.

Ontdek de volledige line-up van de Gentse Feesten op de website

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rampage Open Air 2024 (Festivaldag 3): Van uitbollen geen sprake

Geduld is een schone deugd: na drie dagen op de wei van het Kristalpark piepte de zon steeds meer door het wolkendek…
LiveRecensies

Meis @ Trefpunt: Bagage, paaldansen en alles voor mama

Meis is nog geen grote naam in België, maar de Nederlandse heeft wel al op heel wat grote podia in België gestaan….
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.