Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Up All Night” (feat. The Lumineers & Noah Kahan)

James Bay

© CPU – Larissa Zenner

Bijna 10 jaar geleden bracht James Bay zijn debuut Chaos And The Calm uit, waar zijn doorbraaksingles “Hold Back The River” en “Let It Go” op staan. Ondanks dat beide nummers echt enorme hits waren, heeft James Bay nooit echt de potentie kunnen waarmaken. Zo kwam zijn tweede album Electric Light niet echt binnen en ook zijn derde album Leap bleef een niemendalletje. Na al die jaren beulen bleef de beste man hard werken en ook de acceptatie om soms een voorprogramma te zijn nam hij voor lief. Toch is zijn populariteit ongekend, want zijn gehele UK tour is stijf uitverkocht en ook in de VS speelde hij twee avonden voor een uitverkocht Madison Square Garden. 

De volgende poging om helemaal terug te komen staat gepland op 20 september met zijn nieuwe album Changes All The Time. Voor Changes All The Time riep hij de hulp in van Gabe Simon, die onder andere samenwerkte met Noah Kahan en Marren Morris en schreef hij samen met Brandon Flowers (The Killers) en Holly Humberstone. Voor de leadsingle van het album, “Up All Night”, werkte hij echter samen met twee grootheden in de folkpop: Noah Kahan en The Lumineers. En met deze single is wat ons betreft de zomer begonnen, want wat een zomerse stomp ‘n holler is dit geworden. We horen het plezier dat deze mannen in de studio gehad moeten hebben en de onderlinge respect naar elkaar want laten we eerlijk zijn, dit zijn wel The Avengers van de folkpop. Wat fijn is om te horen, is dat James Bay weer teruggaat naar de basis van Chaos And The Calm: goede folkpopliedjes met heerlijke refreinen die we na een paar keer luisteren van voor naar achter meezingen. “Up All Night” is daar een goed voorbeeld van. Het vat perfect de kracht samen van James Bay, Noah Kahan en The Lumineers om een rauw en toch kwetsbaar nummer te verpakken in een aanstekelijke melodie. “Up All Night” gaat over slapeloosheid die veroorzaakt wordt door angsten, maar de beat, het refrein en de zwierige gitaarriff zorgen ervoor dat het verfrissend blijft. 

De komende tijd staat James Bay op de festivals te spelen en doet op 7 september Crammerrock aan, wat volledig is uitverkocht.

James Bay: Facebook / Instagram / Website
The Lumineers: Facebook / Instagram / Website
Noah Kahan: Facebook / InstagramWebsite 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

95 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Michael Marcagi - "Tear It All Apart"

Elke dag ergens op deze aardkloot springt er ergens wel een nieuwe singer-songwriter uit de grond. De ene overleeft het en vestigt…
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
InstagramLiveRecensies

Noah Kahan @ Vorst Nationaal: Wanneer de 'boy next door' het tot wereldster schopt

Na een uitverkochte show in La Madeleine moesten we nog maar met onze ogen knipperen of Noah Kahan was alweer in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.